Disznókkal aludtak a gyerekek - 23 év börtön a szülőknek

2018. február 27. 13:37 2018. feb. 27. 13:37

A Pécsi Ítélőtábla jogerősen 13, illetve 10 év fegyházbüntetést szabott ki a gyermekeiket elhanyagoló és bántalmazó baranyai szülőkre. Leírhatatlan körülmények között éltek a kicsik.

A Pécsi ítélőtábla közleménye:

"A jogerősen megállapított tényállás szerint B.V. elsőrendű vádlott (40 éves, büntetett előéletű, Baranya megyei férfi) és felesége B.V-né másodrendű vádlott (34 éves, büntetlen előéletű, Baranya megyei nő) házasságából több gyermek született.

A vádlottak a gyermekeket nem gondozták, nevelték megfelelően. Rendszeresen elhanyagolt, piszkos ruhában küldték őket iskolába, óvodába. Élelmezésükről sem gondoskodtak, a gyermekek gyakran voltak éhesek, a szomszédoktól kértek ételt. A vádlottak a gyerekeknek azt mondták, hogy dohányzással, alkohollal csillapítsák éhségüket. Lakásukat elhanyagolták, nem takarították.

A vádlottak és gyerekek által lakott szobában állatokat – disznót, nyulat – is tartottak. Előfordult, hogy a disznó az ágyon aludt. A vádlottak rendszeresen bántalmazták a gyermekeket, a saját gyermekeik sérelmére súlyosan szeméremsértő cselekményeket is elkövettek, részben erőszakot alkalmazva.

A Pécsi Törvényszék a vádlottakat első fokon bűnösnek mondta ki több rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettében és többrendbeli szemérem elleni erőszak bűntettében. Ezért az elsőrendű vádlottat 15 év, a másodrendű vádlottat 13 év fegyházra ítélte.

A másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla az idő múlására, az előzetes letartóztatásban töltött hosszabb időre, illetve a másodrendű vádlott esetében az elsőrendű vádlottra tett terhelő vallomására tekintettel a kiszabott büntetést 13 év, illetve 10 év fegyházra enyhítette" - áll a közleményben.