Mohács: Soros! - avagy jobb későn, mint soha

2018. március 4. 12:26 2018. márc. 4. 12:26

A Duna-parti Fidesz-fellegvár úgy szállt be a sorosozásba, mint Pistike, aki lekéste az első órát, de a következő énekórára félig betűrt tesicuccban esik be a saját cipőfűzőjén keresztül. Újabb bizonyíték, hogy Mohács holdtölténként csak egyszer találkozik a valóság többi részével.

Röviden:

  • az Orbán-kormány a haverok zsebét tömve adófizetői milliárdokat öntött a Soros-űző kampányba, hogy az emberek eléggé féljenek, és április 8-án megint Orbánra és a haverokra szavazzanak, mert legyünk őszinték, a paráztatáson kívül semmi okot nem adtak erre.
  • Szita Károly, Kaposvár polgármestere emelte a tétet, és január 8-ára Soros-ellenes városgyűlést hívott össze.
  • ehhez rövid időn belül minden valamirevaló – és lehetőleg megyei jogú – fideszes város csatlakozott.
  • a hódmezővásárhelyi narancsos bukta után – bár a milliárdjainkból megrendelt plakátokat már nem lehet csak úgy bezúzatni – a Fidesz enszezésre cserélte a sorosozást.
  • Na és mit talált ki Mohács narancsos önkormányzata két hónappal Szita felhívása és valamivel a sorosozás félhivatalos búcsúztatása után?

    Jó, hát már lelőttük a poént. Azt találták ki, hogy:

    Soros! Többek között arra szólította fel a húszezres város vezetése Szekó Józseffel az élen, hogy „Soros György urat, hogy hagyjon fel a különböző politikai berendezkedésű országok - így hazánk - destabilizálásával.”

    Ha már a telet sem űzték el rendesen a busók, legalább Soros György égesse el szipogva a kandalló előtt térdelve a destabilizációs terveit, nem igaz?

    A mohácsi valóság valahogy kicsit más. Ez az a város, ahol Bánki Erik arról beszélhet élőben, emberek előtt, hogy kiéhezteti Brüsszel. Ja, és nem röhögik körbe, és focis múltját sem kell bevetnie, hogy lejusson a pódiumról.