Milliárdos hitelből épült fürdőben tart az uniós fejlesztésekről nyílt napot a kormányzat

2018. március 6. 14:56 2018. márc. 6. 14:56

Uniós fejlesztésekről tart a Miniszterelnökség március közepén nyílt napot Siklóson, csak sajnos pont egy olyan építménynél, amiben egy fia uniós forint sincsen.

A Siklósi Hírek szerint egy icipicit benézte a Miniszterelnökség, hogy hol is szeretnék ünnepelni az uniós fejlesztések nyílt napját.

A lap szerint ugyanis március 18-án egész nap a siklósi Thermal Spa-hoz hirdették meg az uniós fejlesztések nyílt napját, ahol feltárják az uniós forrásból megújult Thermal Spa kulisszatitkait.

Csakhogy, ahogy a lap emlékeztet rá, a siklósi termálfürdő

nem uniós forrásból

épült meg, hanem az önkormányzat anno összesen 4,1 milliárd forintnyi hitelt vett föl rá, amely később aztán eléggé visszavetette a város teljesítőképességét. És ráadásul semmilyen uniós forrást nem költöttek rá fel- és megújítás címén.

A Siklósi Hírek cikke szerint annyira nincs a beruházás mögött uniós pénz, hogy még az odavezető út felújítására is hitelt kellett felvennie a helyi önkormányzatnak, mert kormányzati támogatást nem kapott erre a célra.

A lap szerint a csúnya baki oka az lehet, hogy a fürdő mellé, illetve azzal egybeépült szállodarész anno uniós forrásból volt fejlesztve.

Az eseményre egyébként Hargitai János térségi KDNP-s országgyűlési képviselőjelöltet is beharangozták.