Migránsideköltöztetés: robog az arctalan Fidesz-kampány

2018. március 7. 15:35 2018. márc. 7. 15:35

Nem kellett sokat agyalnia a pécsi fideszes alpolgármesternek: országosan azon nyargal a Fidesz vak kampánylova, hogy konkrét helyeket nevez meg, ahová migránsokat telepítenének nemfideszesek. Elnézve az Index mátyásföldi videóját, körvonalazódik, hogy minket például miért nem hívtak meg Őri alpolgi zártkörű sajtótájékoztatójára.

Ha figyelmesen olvassa a kötelékben repülő pécsi kormányoldali orgánumokat, találkozhatott Őri László, Pécs fideszes alpolgármesterének „Hol helyezné el Mellár Tamás a migránsokat Pécsen” kezdetű nagyívű sajtótájékoztatóját. Nálunk hiába is kereste volna a cikket, mert valamilyen rejtélyes oknál fogva a sajtó demokratikusabb oldalát nem sikerült meghívni az eseményre.

Ha most azért kezdene aggódni, hogy ez a bravúros kampányötlet annyira leharcolta a helyi Fidesz kampányszuperszámítógépét, hogy szegény füstöt és bitet okádva örökre megadta magát, mindenkit megnyugtathatunk. Ha azt nem is mondhatjuk, hogy nem volt benne semmi személyes, eredeti szinte biztosan nem. A Fidesz ugyanis minden jel szerint ezt tolja az egész országban.

Erről árulkodik az Index videója, amelyből kiderül: a helyi polgármester és az agresszív fidesz-nyugdíjasok sokaktól, például a majdnem biztosan létező Kis Gézától hallották, hogy migránsokat telepítenének a mátyásföldi ipartelepre.

Hatalmas szerencse, hogy sem az országnak, sem Pécsnek nincs nagyobb és valóban létező problémája, így marad patron ezekre.