Polgármester adatait is lopta egy törpepárt

2018. március 8. 12:18 2018. márc. 8. 12:18

A jelek szerint úgy lopják az állampolgárok adatait, mint télen a tűzifát. Kedden Dombóvár polgármestere jelentette be: két párt aláírásgyűjtő ívein is szerepelt az aláírása, de abból csak az egyik valódi.

Egyre dagad az aláírásgyűjtési botrány: napjában többször derül ki, hogy jellemzően az utóbbi idők termékeinek tekinthető minipártok nevében visszaélnek állampolgárok adataival.

Szabó Loránd, Dombóvár polgármestere csütörtökön jelentette be Facebook-oldalán, hogy ellopták az adatait.

A polgármester a Pécsi STOP-nak elmondta: okulva az egyre gyakrabban felröppenő ügyekből ő is kikérte a helyi választási irodától, hogy hány íven szerepelnek az adatai. Azonnal ki is derült, hogy visszaéltek vele.

- Két íven szerepelnek az adataim és az aláírásom, ám valójában én csak egyet töltöttem ki – mondta Szabó Loránd. - Gál Jánosnak, a Hajrá Magyarország! Párt jelöltjének ívét nem töltöttem ki és nem írtam alá, visszaéltek az adataimmal és aláhamisították a kézjegyemet.

Szabó nem titkolta azt a véleményét: benne volt a pakliban, hogy a kormánypárt furcsa látásmódú üzletpolitikája ilyen eseteket is szülhet.

Az aláírás-botrány még nagyon az elején jár, az egyik szomszédos megyében arról is lehet hallani, hogy halottak írták alá az íveket, és hogy ma már férjezett asszonyok leánykori nevével élnek vissza.