Csizi Péter sem bírta ki, hogy ne gyerekek közt fotózzák

2018. március 13. 15:06 2018. márc. 13. 15:06

A kormánypárti politikusok előszeretettel fotóztatják magukat úgy, hogy kisgyermekekkel vannak körbevéve, ezért nem átallanak óvodákba, iskolába menni. Csizi Péter sem maradhatott ki ebből.

A 444 szúrta ki, hogy több kormánypárti politikus után Csizi Péter, a Baranya 1-es választókörzet fideszes jelöltje sem bírta ki, hogy ne gyerekek között fényképezzék a választási kampányban.

Csizi a megyei Zrínyi Ilona Matematikaversenyen adta át az általa korábban alapított díjat, mely a versenyen induló legjobb pécsi diáknak járt.

Csizi Péter

A Zrínyi Ilona Matematika Verseny megyei eredményhírdetésén idén is átadtuk (az általam életre hívott) legjobb Pécsi versenyzőnek járó díjat.

Csizi egyébként két Pécsi Lexikont adott át nyeremény gyanánt a fotók alapján.

Mint ismert, a napokban Békés megye egyik kormánypárti jelöltje, Simonka György követett el jogsértést a Nemzeti Választási Bizottság szerint, mert olyan pólókat osztogatott az óvodásoknak, amin saját magát reklámozta.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint ezzel nincs amúgy semmi baj:

Az iskolásoknak meg az óvodásoknak nincs szavazati joga, ezért nem minősül kampánytevékenységnek, hogy ha meglátogat egy képviselő egy óvodát vagy iskolát a választókerületében, ez a működésnek a normális menete.

- idézte a politikust a 444.