Újra nekifut az idei költségvetésnek a pécsi közgyűlés

2018. március 14. 08:19 2018. márc. 14. 08:19

Hat zárt és 21 nyílt napirenddel fut neki az országgyűlési választás előtti utolsó ülésének a pécsi közgyűlés. A legnagyobb vitát várhatóan a költségvetés előterjesztése fogja okozni, mivel februárban a tavaly összejött több milliárdos hiány miatt csak a főszámokról egyeztettek a képviselők.

Hat zárt napirendi ponttal kezdi meg a tavaszi országgyűlési választás előtti utolsó ülését a pécsi közgyűlés, azok közt lesz szó szavazatszámláló bizottságok megválasztásáról, az uránvárosi piac megújításának közbeszerzéséről is tárgyalnak, de a Victor Vasarely- és a Várady Ferenc-díj idei jelöltjei is előkerülnek.

A nyílt ülésen 21 napirendi ponttal fognak birkózni a képviselők, az egyik leginkább neuralgikus pontnak az idei költségvetésről szóló előterjesztés tűnik. Már csak azért is, mert a tavaly legalább 7,5 milliárd forintos hiányt összehozó fideszes városvezetés miatt a gazdálkodást a Magyar Államkincstár ellenőrzi január óta. Ezért februárban, mikor hagyományosan el szokta fogadni a közgyűlés az adott évi költségvetést, akkor csupán a főszámokat lehetett tudni.

A téli olimpián aranyérmet szerzett férfi gyorskorcsolyaváltó pécsi tagjait - Burján Csaba és Knoch Viktor - Pro Civitate díjjal tüntetik ki a zárt ülések után, de lesz szó változtatási tilalomról, a hortobágyi kényszermunkatáborokba hurcoltak emlékművéről, helyi egészségügyi rendszer kapacitásbővítéséről - és még több minden másról, melyekről itt lehet még információkat találni.