Mellár Tamás és a migráció

2018. március 13. 18:07 2018. márc. 13. 18:07

Csordultig tömte a Fidesz az elöltöltős kampányflintát, a nem túl szofisztikált fegyver akármekkorát szól is, csak az jön ki a csövén, hogy „migránsok”, ha egy jelölttel annyira nem tudnak mit kezdeni, mint Mellár Tamás, akkor meg pláne. A változatosság kedvéért a demokratikus összefogás jelöltjét kérdeztük migrációs politikájáról.

Nincs olyan, a Fideszhez dörgölőző lap, legyen az helyi vagy országos, amely ne azzal rontana jobb híján Mellár Tamásnak, a tíz demokratikus párt támogatta független pécsi jelöltnek, hogy „lebontaná a kerítést”, vagy hogy nyakló nélkül telepíteni a migránsokat változatos pécsi helyekre. Még egy szórólapot is szenteltek a kérdésnek. Kiadó, impresszum nincs rajta, de valahogy mégis a Fidesz sorosozós plakátjai köszönnek vissza róla – nagy rejtély, hogy ki állhat a háttérben:

Mellár Tamás Facebook-posztban tette világossá, pontosan miként látja a kérdést, egyben leszögezte azt is: szigorúbb elveket vall, mint a Fidesz–kormány.

Mellár kifejtette: „a déli országhatáron felállított kerítésnek fenn kell maradnia, megfelelő ellenőrzés nélkül külföldi ne léphessen be az országba”.

Megerősítette korábban többször is hangoztatott véleményét, hogy akik megfelelnek a menekültekre vonatkozó nemzetközi előírásoknak, azokat be kell fogadni, és oltalomban kell őket részesíteni. Mellár Tamás szerint az Orbán–kormány ennek szellemében fogadott be az elmúlt két esztendőben 1300 menekültet. „Ez gyakorlatilag megfelel annak az 1294 fős kvótának, amelyet 2016-ban az EU előírt Magyarország számára, és amelynek az elfogadását magam is szorgalmaztam annak idején” - így Mellár Tamás.

Határozottan ellenzi viszont a demokratikus jelölt az Orbán–kormány által bevezetett letelepedési kötvényt, amellyel 20 000 külföldi települt be Magyarországra. Hozzátette azt is: minden erejével azon lesz, hogy ez a csatorna megszűnjön.

Ellenzi a közgazdász professzor azt is, hogy az Orbán–kormány anélkül kezdett el gazdasági bevándorlókat befogadni, hogy az ország rendelkezne egy, az Országgyűlés által 2/3-os többséggel elfogadott gazdasági bevándorlási politikával. - Sem szakértői, sem társadalmi vita nem előzte meg azt, hogy külföldről elkezdtek munkásokat befogadni, ezt a választások után haladéktalanul pótolni kell – szögezte le lapunknak Mellár Tamás.