Visszalépett a jelöltségtől a kozármislenyi polgármester

2018. március 15. 09:35 2018. márc. 15. 09:35

Bíró Károly polgármester a helyi tévében jelentette be március 14-én, hogy visszalép a Baranya 2-es körzetben az országgyűlési képviselő-jelöltségtől, mert neki Kozármisleny az első.

Március 14-én este a helyi tévében jelentette be Bíró Károly, Kozármisleny független polgármestere, hogy bár ugyan már hivatalosan független képviselőjelölt a Baranya 2-es választókörzetben, ám visszalép a megmérettetéstől.

Bíró elmondta, sokan jelezték neki, hogy vinni kellene tovább "ezt a független vonalat", ám még többen jelezték neki, hogy inkább a polgármesterséget folytassa, hogy tovább mehessen "ez a kozármislenyi csoda".

A polgármester arról beszélt, hogy neki Kozármisleny az első, valamint fontos számára az együttműködés, mind helyi szinten. Ugyanakkor ezt nem látja a pártokban, szerinte nem pártérdekek mentén kellene az országgyűlési képviselőknek dolgoznia a megyében, hanem a helyieket figyelembe véve. Ezt egyelőre nem látja, ugyanakkor a képviselőjelöltek közt lát olyat - fogalmazott -, akiben megvan a készség, hogy a helyi érdekekért dolgozzon, ne a pártutasításokért.

Bíró visszalépésével a Baranya 2-es választókörzetben 14 jelölt maradt a listán.