Szűkölködő kertvárosi családon segítettek

2018. március 17. 09:37 2018. márc. 17. 09:37

Pécsi civil szervezet, a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége és Mellár Tamás vitt ajándékcsomagot egy nélkülöző családnak Pécs kertvárosában.

Eszter harmincas éveiben járó édesanya, egyedül neveli hároméves kisfiát, akinek a nagymamájával élnek egy pécsi kertvárosi panelben, igen szűkös körülmények között.

Eszternek veleszületett mozgásszervi betegsége van, csak az egyik kezét tudja használni. Így maradt egyedül a kisfiúval. Az édesanya elmondta: a gyerek senkinek nem sem kell az apa és családja részéről, még a nagyszülők sem tekintik az unokájuknak.

Esztert 18 éves korában leszázalékolták, de ellátást sokáig nem kapott, mivel hiányoztak a ledolgozott évek. A rendellenesség miatt először 67,5 százalékos rokkantnak nyilvánították, de 2015-ben már csak 55%-ot kapott, azt is csak 2 évre. Ez hamarosan lejár, újra a bizottság elé kell állnia. Lapunknak elmondta: már két éve is méltatlan volt a bánásmód, hiszen semmilyen javulás nem állt be az állapotában, és ebben reménykedni sem lehet. Az anyuka most attól fél: nemsokára ezt az ellátást sem kapja meg.

Eszter e-mailben kért segítséget, amire napokon belül reagáltak civilek. Mellár Tamás független képviselő-jelölt, a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége és a rendszeresen nehéz sorsú pécsi-baranyai családok megsegítésével foglalkozó Nő az Esély Egyesület ruhákkal, játékokkal és tartós élelmiszerrel megrakott ládákkal kereste fel a szűkölködő családot.

Eszter elmondta: hosszú távon az lenne segítség, ha valamilyen általa is elvégezhető, a gyermekre való tekintettel részmunkaidős álláshoz jutna, de erre kevés esélyt lát.