Szigorú elszámolás mellett kap pénzt Pécs a közbiztonság javítására

2018. március 21. 07:55 2018. márc. 21. 07:55

A kormány ad gyorsan közel 136 milliót a pécsi térfigyelő rendszer bővítésére. De persze ezt is szigorú felügyelet mellett.

A Magyar Közlöny napokban megjelent legújabb számában olvasható kormányhatározat szerint szükség van Pécs közbiztonságának javítására. Éppen ezért a kormány az idei költségvetésből 135,89 millió forintot ad a pécsi önkormányzatnak.

A forrásösszeg a Helyi önkormányzatok működési célú kiegészítő támogatási című költségvetési zsebből lesz átvarázsolva a pécsi önkormányzat számlájára.

Ezt a pénzt szigorúan csak a térfigyelő kamerarendszer telepítésére lehet felhasználni (vagyis ezzel bővül a rendszer - a szerk.), ám ezt az összeget előzetes pályázat nélkül, egy összegben kapja meg az állami pórázra rakott városvezetés.

A kormányhatározat utolsó pontja szerint a támogatási szerződést a pénzösszeg átadásáról csak abban az esetben kötheti meg a belügyminiszter, ha a pécsi önkormányzat a következőket vállalja a kontraktusban:

  • "biztosítja a Magyar Államkincstár megbízott munkatársainak a a támogatás felhasználása feletti folyamatos előzetes kontrollját és utólagos ellenőrzését;
  • a támogatás pénzügyi felhasználására csak a Magyar Államkincstár megbízott munkatársainak előzetes hozzájárulásával kerül sor"
  • - olvasható a kormányhatározatban.