Megtévesztő migránsozás: elrendelték a nyomozást

2018. március 20. 13:29 2018. márc. 20. 13:29

Egy képernyőfotó tanúsága szerint pénzért vadászta a Fidesz Baranyában a jelöltet támogató aláírásokat, de úgy, hogy azt a busszal szállított aktivistáknak a bevándorlók elleni hozzájárulásként kellene kommunikálni. Nyomozást rendeltek el az ügyben.

A Pécsi STOP-on robbant a híre annak a képernyőfotónak, amelynek tanúsága szerint busszal szállított aktivisták gyűjtötték a kelet-baranyai fideszes jelölt, Nagy Csaba aláírásait Szigetváron. Ráadásul pénzért, tovább súlyosbítva úgy, hogy azt migránsellenes aláírásgyűjtésnek kell álcázniuk.

Az ügyben Berkecz Balázs, az Együtt politikusa tett feljelentést, a fejleményekről szintén ő tartott sajtótájékoztatót kedden délelőtt Pécs főterén. A 2-es körzetben induló jelölt elmondta: ő maga is ellátogatott az üzenetben említett Kiskakas étteremhez meggyőződni annak igazságtartalmáról, az ott látottak pedig megerősítették az elfogott üzenetben foglaltakat.

Berkecz feljelentést tett az ügyben, hétfőn pedig megérkezett a levél, mely szerint a Baranya Megyei Főügyészség elrendelte a nyomozást, amellyel a megyei főkapitányságot bízta meg.

Az Együtt politikusa szerint nem jellemző, hogy Polt Péter ügyészsége a Fideszt érintő ügyekben indít nyomozást, de úgy tűnik, most a megyei főügyészség megalapozottnak látta.