Az ügynök nem vész el, csak a tulajdonos változik

2018. március 21. 16:37 2018. márc. 21. 16:37

Avagy hogyan kapcsolódik Kósa Lajos pécsi kergetőzése a nemzetbiztonsághoz - és Szita Károlyhoz.

Kedden szinte már megtekintési szintű nagy látogatás volt kies Baranya még kietlenebb fővárosában: Kósa Lajos jött, autója kicsinyt "karambolozott", Palik László-i magasságokba emelkedett, majd olyan ígéretcunamit döntött, hogy csak röpködtek a milliárdok, még a derék tárca nélküli miniszternek is el kellett hajolnia, nehogy véletlenül 1300 milliárd a tárca nélküliségébe essen.

A nemzet Lajosa mellett persze ott szekundált a helyi erő, a Páva-Hoppál-Csizi-csodacsapat is, de hogy minek, arra még ma sem sikerült fényt deríteni. Mondjuk úgy nagyon nehéz is, hogy megint csak a kormánypárti sajtó kapott meghívást.

És akkor itt most álljunk is meg egy pillanatra, és vigyázó szemünket vessük a festői Budapestre, ahol a keddi pécsi eseményekkel párhuzamosan szinte egyidőben egy másik esemény zajlott, melynek lett volna pécsi érintettje.

Csizi Péternek ugyanis jelenése lett volna az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén, amit Németh Szilárd vezényletével már hónapok óta lehetetlenít el a Fidesz. Csak hogy tisztán értsük: a kormánypárt ellehetetleníti a titkosszolgálatok parlamenti felügyeletét ellátó bizottság munkáját azzal, hogy nem mennek be a munkahelyükre dolgozni. Így a titkosszolgálatok most gyakorlatilag csakis a kormánytagok felügyelete alatt dolgoznak, ami finoman fogalmazva is kurvára aggasztó.

Csizi pedig ahelyett, hogy ott ült volna és tette volna a munkáját, ahelyett Pécsen adta a nevét egy újabb ígéretdömpinghez. Ráadásul pont a kupakos Lala 1300 milliárd forintja miatt lett összerántva a bizottsági ülés még a parlamenti választás előtt, mert kissé gyanús, hogy nem egy csalótól, hanem máshonnan lett volna az a temérdek mennyiségű pénz.

Mivel azonban a Fidesznek derogált bemenni az ülésre, így az elmaradt és nem derült ki semmi, de még külön sokkolta a bent ülők idegeit a fideszes belügyi államtitkár:

Borzasztóan szerettek volna válaszolni a titkosszolgálati vezetők az ellenzéknek

Borzasztóan szerettek volna válaszolni a titkosszolgálati vezetők az ellenzéknek - Kósa 1300 milliárdjáról, Márki-Zay Péter állítólagos lehallgatásáról tájékozódott volna a nemzetbiztonsági bizottság. Egy nüanszon múlott.

De mit is várunk el ettől a lassan már a kommunista élcsapatra hajazó bandától, amelynek a soraiban békésen megfér Szita "Krakus Péter" Károly egykori belügyi besúgó is, aki a gyanú szerint még a családtagjairól is jelentett. Szitáról már 2005 óta tudni lehetett, hogy elköteleződése az államszocialista haza iránt mélyebb volt, mint az illett volna, a napokban pedig a Magyar Nemzet szellőztette meg egy-két ügynöki jelentését, amelyből az is kiderült, hogy feladatát lelkesen végezte.

Mikor tavaly decemberben Szitát kilökte a párt a sajtó elé, rikoltozzon már a menekültek betelepítéséről párszor, azt is milyen lelkesen tette meg. Nyilván hazaszeretetből.

Az anyagmegmaradás törvényét alkalmazva:

az ügynök nem vész el, csak a tulajdonosa változik.

Tegyük hozzá, nem megnyugtató adat, hogy Ungváry Krisztián történész szerint amúgy a Fidesz parlamenti frakciójában minimum féltucat olyan személy ülhet jelenleg, akinek volt valamilyen köze a Belügyminisztérium III-as Főcsoportfőnökségéhez az államszocializmus ideje alatt.

Amíg ezeknek az emberek ott vannak, zsarolhatók, és titkuk megőrzése érdekében bármire, de tényleg bármire föl lehet őket használni. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy jelenleg parlamenti kontroll nélkül működnek a titkosszolgálatok, az nem véletlenül juttathatja eszünkbe azt az elmúlt rendszert - aminek lebontásáért egykor a Fidesz munkálkodni kezdett.