Elfogták a pécsi parkolóőrökre rálövő férfit - videó

2018. március 21. 22:06 2018. márc. 21. 22:06

Szerda délután lőtt rá parkolóőrökre egy férfi Pécsen a Lánc utcában, az eset után másfél órával fogták el a rendőrök Uránvárosban.

Mint ahogy a Pécsi STOP beszámolt róla, szerda délután a Lánc utcai parkolóban három-négy hangos durranás lehetett hallani, majd nem sokkal ezután rendőrök és helyszínelők érkeztek ki az esethez.

Parkolóőrökre lőttek a Lánc utcában - fotók

Több hangos durranást is hallani lehetett szerda délután Pécsett, a Lánc utcai üzletsornál, a helyszínre rendőrök érkeztek és egy mentő is befutott. Lapértesülés szerint gumilövedékkel lőttek két parkolóőrre. A három vagy négy durranásra kollégánk figyelt fel 16 óra 15 körül a Lánc utcában működő Aranycipó üzlet környékén.

Lapunk úgy tudta, a hangos durranások fegyvertől származhattak, kerestük is a rendőrséget az ügyben.

Végül este került ki a hatóság honlapjára a közlemény és a videó, mely szerint az eset után másfél órával a rendőrség emberei elkapták a férfit Uránvárosban és autóját is lefoglalták.

A rendőrség közleménye:

"A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2018. március 21-én 16 óra 20 perckor érkezett bejelentés arról, hogy Pécsett, a Lánc utcában parkolóőrökre támadt egy férfi.

A három parkolóőr egy személygépkocsit akart ellenőrizni Pécsett, a Lánc utcában, amely során a jármű vezetője egyiküket megütötte.

A férfi ezután elővett a gépkocsijából egy fegyvert, vagy annak utánzatát, amellyel feltehetően gumilövedékekkel több lövést is leadott a parkolóőrökre, majd elhagyta a helyszínt. A rendőrök a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 32 éves pécsi férfit 17 óra 35 perckor Pécsett, a Nendtvich Andor út és a Kerényi Károly utca kereszteződésében elfogták, gépkocsiját lefoglalták. A férfi gyanúsítotti kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

Ellene a Pécsi Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást"

- olvasható a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében.