Ezzel a pisztollyal lőttek a pécsi parkolóőrökre

2018. március 22. 15:07 2018. márc. 22. 15:07

Őrizetbe vették a szerdai pécsi lövöldözés még aznap elfogott gyanúsítottját, a támadó flóbertpisztolyát egy diósviszlói ingatlanban lefoglalták. Páva Zsolt pécsi polgármester közleményben ítélte el a férfi tettét.

Amint arról szerdán portálunk is beszámolt, három parkolóőr egy személygépkocsit akart ellenőrizni szerda délután a pécsi Lánc utcában, amikor a jármű vezetője egyiküket megütötte. A sofőr ezután elővett egy flóbertpisztolyt, gumilövedékekkel több lövést is leadott rájuk, majd elmenekült - idézte fel a rendőrség.

Azt írták: a gumilövedékektől mindhárom parkolóőr megsérült, kórházba vitték őket. A Pécsi Újság információi szerint két parkolóőrnő és egyikük barátja szenvedett könnyű sérüléseket.

A 32 éves pécsi férfit másfél órán belül elfogták, gépkocsiját lefoglalták. A gyanúsított beismerő vallomást tett, a nyomozók pedig egy diósviszlói ingatlanban gumilövedék kilövésére alkalmas flóbertpisztolyt is lefoglaltak - ismertették.

A rendőrség a honlapján fotókat is mutatott a fegyverről:

A gyanúsított ellen - őrizetbe vétele mellett - felfegyverkezve elkövetett garázdaság és súlyos testi sértés kísérletének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrség csütörtökön kezdeményezi a férfi előzetes letartóztatását.

Páva Zsolt: "mélységesen elítélem a szerdai támadást"

Páva Zsolt, Pécs polgármestere elítéli a szerda incidenst, amelynek során három személyt is meglőttek feltehetően gumilövedékkel a belvárosban. Egyben megköszönte a rendőrség gyors és pontos munkáját, az emberségből jelesre vizsgázó, közelben segítséget nyújtó pécsiek hozzáállását, a sérülteknek pedig mielőbbi felgyógyulást kívánt.