Akkorát tolt Csizi a kampányújságjában, hogy megőrülsz

2018. március 23. 18:42 2018. márc. 23. 18:42

Rengeteg pécsi postaládában landolt a napokban Csizi Péter és a Fidesz kampányújságja. Az újrázásért küzdő kormánypárti képviselő szerint amióta ők vannak hatalmon, minden nagyon szép és jó a fejlődő városban. Valahogy a legalább 7,5 milliárdos hiányról, a Volvo-buszbeszerzés miatti nyomozásról és más apró dolgokról nem esik szó.

Célegyenesben a választás, meg is érkezett a napokban a pécsi postaládákba Csizi Péter és a Fidesz kampányújságja.

A nyolcoldalas lapban hat oldalon van tartalom, a belső oldalpáron pedig Csizi Péter, a Baranya 1-es választókerület kormánypárti jelöltje fejti ki, mik is azok a "közös eredmények", amelyeket "meg kell védeni".

Csizi szerint Pécset 2010 előtt a magas munkanélküliség és a rossz közbiztonság jellemezte, de "ma már más a helyzet."

Közbiztonság kérdésében nehéz konkrétumokat mondani a biztonságérzet szubjektivitása, a szabálysértési törvény változása miatt. Az azért biztosnak tűnik, hogy a Bándy Kata-gyilkosság és a kampányújságból egyébként teljesen kimaradt polgármester lányának megtámadása nem sokat lendített ezen. A munkanélküliséghez pedig csupán annyit lehetne hozzátenni, hogy míg 2011-ben 156 ezren, addig 2017-re csupán 144 675-en éltek a megyeszékhelyen a KSH adatai szerint.

Csizi előhozakodott a buszcsere-programmal is, ami már csak azért is pikáns, mert egy ideje már folyik a nyomozás a Volvo-beszerzéssel kapcsolatban különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények ügyében. Kirakatba való eredmény, tényleg.

Az országgyűlési képviselő arra is büszke kiadványában, hogy az elmúlt 8 év alatt 9 nagy befektetőt vonzottak be a városba, és létrehozták a Déli Ipari Parkot, ahova viszont még mindig elég kevés cég települt be.

"A 400 Ágyas Klinikát felújítottuk, kialakítottuk a Sürgősségi Betegellátó Osztályt, új Onkológiai Központot hoztunk létre" - büszkélkedik Csizi, és most mindenki képzelje el, ahogy vakolókanállal a kezében szorgoskodik. Azt már csak mellékes tényként tennénk hozzá, hogy a PTE közleménye szerint mindezek uniós forrásokból lettek elvégezve, a gaz Brüsszel megint lecsapott.

Szó van még óvodákról, játszóterekről, IMS-szerkezetű iskolák felújításáról, a Magasház lebontásáról, a pályaudvar épületének és az Állatkertnek a felújításáról. (Utóbbi sokat csúszott, és még drágább is lett, mint eredetileg tervezték.)

Csizi szerint a városiak régi vágya teljesült a TV-torony kivilágításával, a jégpálya rendbetételével, nyárra pedig elkészül a Rátgéber Akadémia (három év késéssel, és drágábban).

Azon is dolgoznak az újrázni kívánó országgyűlési képviselő szerint, hogy legyen Pécsnek élményfürdője és felújítsák és bővítsék a Vásárcsarnokot. (Érdekes, pár éve még teljesen új Vásárcsarnok építéséről volt szó.)

A nagy hurráoptimizmusban azonban valahogy arról az apró-cseprő dologról, hogy Pécsnek legalább 7,5 milliárdos hiánya alakult ki valahogy tavaly, arról persze egy árva sor sem látható.

A kedvenc mondatunk mégis ez volt: "... én azt tanultam a szüleimtől, hogy az adott szónál nincs fontosabb". Nagyjából ezért.