Dombóváron bukhatta a kamupárt a támogatást

2018. március 26. 10:58 2018. márc. 26. 10:58

Úgy tudjuk: egyetlen aláírás kellett volna a Hajrá Magyarország! dombóvári jelöltjének, és összeáll a törpepárt százmilliós támogatáshoz szükséges országos listája. Más kérdés, hogy visszaélések miatt büntetőfeljelentést tettek többen a párt helyi jelöltjének ajánlóívei miatt, köztük a város polgármestere, akinek lenyúlták az adatait.

Amint arról korábban már írtunk: Dombóváron a város polgármesterének személyes adataival is visszaéltek az egyik törpepárt helyi jelöltjének nevében.

Amint a kerületi választási bizottság döntéséből kiderült, három ember is jelezte, hogy nem írták alá a HM jelöltje, Gál János ajánlószelvényeit. A Pécsi STOP úgy tudja: az ügyben az adatokkal való visszaélés miatt büntetőfeljelentét is tettek az érintettek.

A VB 493 ajánlást fogadott el, mivel pedig a szám nem érte el az 500-at, a bizottság elutasította Gál jelölti nyilvántartásba vételét.

A párt megfellebbezte a döntést – úgy tudjuk, két autónyi ügyvéd több száz kilométert tett meg, hogy helyben védjék meg a Hajrá Magyarország! érdekeit. Az ügy a Kúriáig ment, információink szerint 499 ajánlást sikerült leigazolni, ám azt is túl későn.

Mivel pedig a párt nem tudott 27 jelöltet állítani, bukta a százmilliós nagyságrendű állami támogatást, amit az országos listához adnak ajándékba. Azt nem tudjuk, hogy a dombóvárin kívül volt-e más „billegő körzetük” is, de könnyen lehet az is, hogy a Tolna megyei kisvárosban akadt el a kispárt szekere.