Egy évet csúszik a kaposvári színház felújítása

2018. március 27. 15:20 2018. márc. 27. 15:20

2018 őszére tervezték a kaposvári Csiky Gergely Színházban a 2016-ban elkezdett felújítás utáni első díszelőadást, ám most nagyon úgy tűnik, hogy mindez 2019 őszére tolódik.

Tovább csúszik a kaposvári Csiky Gergely Színház felújítása, egyre inkább úgy tűnik, hogy az eredeti terveket nem lehet tartani.

Mint ismert, a teátrumot 2016. november 4-én kezdték el felújítani, erre a célra a kormány három részletben 9 milliárd forintot irányzott elő.

Akkor még úgy számoltak, hogy 2018 tavaszán meglesz a műszaki átadás-átvétel, az első díszelőadást pedig 2018. október 23-án megtarthatják.

Ám a kaposvári februári közgyűlésen maga Szita Károly ("Krakus Péter") polgármester jegyezte meg, hogy van némi csúszás a beruházásban - adta hírül akkor a Kapos-T.

A Kaposvár Most akkor arról írt, hogy a műszaki átadás-átvétel ez év végére várható.

Ugyanakkor kedden még nagyobb csúszásra derült fény.

Az MTI kedden a kulturális államtitkárság közleményére hivatkozva arról írt, hogy "a színház hasznos alapterülete a jelenlegi 5764-ről csaknem 10 ezer négyzetméterre nő. Jelenleg a bontási munkálatok zajlanak, a felújított épületben az első előadást 2019 őszén tekinthetik meg a nézők."

A színház igazgatói posztjára február végén írják ki a pályázatot (jelenleg megbízott igazgatója van a teátrumnak, akinek csak úgy lehetett hosszabbítani a mandátumát, hogy Balog Zoltán miniszter külön engedélyt adott rá), a nyertes szeptembertől töltheti be a pozíciót - írtuk korábbi cikkünkben.