Kirúgták a 73 éves biztonsági őrt, akinek Kósa Lajosnak kellett volna biztosítania az utat a pécsi városházánál

2018. március 27. 22:39 2018. márc. 27. 22:39

Elbocsátották állásából azt az idős biztonsági őrt, akinek azt lett volna a feladata, hogy zökkenőmentes legyen Kósa Lajos nagy titokban való, majd arcpirító keringőzésbe torkolló érkezése a pécsi városházára.

Kósa Lajos neve nem csak az 1300 milliárdos állítólagos örökséggel/átveréssel, hanem daliás, újságírók elől való menekülésével is összeforrt a közelmúltban.

A Modern Városok Program tárca nélküli minisztere Pécsett is nagyot ment, ahová egyébként olyan titokban csempészték le, hogy arra meg sem hívták azokat a médiumokat, akik nincsenek nyakig a kormánypárt alfelében. Ennek ellenére azért csak sikerült hírt szerezni Kósa érkezéséről, aki hogy, hogy nem, szemlátomást nem akart kiszállni az autójából, mikor faggatni próbálták. A sofőr meg is húzta a kincstári Skodát a nagy igyekezetben, a fogócskáról készült, Benny Hillt idéző videó pedig már Palik László narrálásával hasít a neten.

Mindent visz a Pécsen keringőző Kósa Lajos-Palik László mashup

Alig hogy száguldani kezdett a magyar sajtóban Kósa Lajos sofőrjének pécsi kálváriájáról készült videó, a felvétel már meg is kapta a tökéletes kommentárt. Mint ismert, kedden kétségbeesve küzdött a hétfőn a sajtó elől epikusat menekülő Kósa Lajos sofőre a baranyai megyeszékhelyen, hogy úgy álljon oda a városházához, hogy utasát, a Modern Városok Program titokban érkező miniszterét ne tudják kérdezni az újságírók.

A nagy bénázásnak azonban most úgy látszik, van egy helyi vesztese. A Blikk kedd este arról írt, hogy kirúgták azt a biztonsági őrt, akinek az lett volna a dolga, hogy biztosítsa a pécsi városháza előtti utat, hogy elférjen az érkező Kósa Lajos autója.

"Kedden 10 órára vártuk a minisztert, ezért megkértek, hogy biztosítsam az épület előtti utat, hogy az autója elférjen. Negyed 12-ig kint vártam, de szólított a szükség, így be kellett mennem. Mire visszaértem, egy gyógyszerszállító furgon már velünk szemben rakodott. Ekkor pedig megérkezett Kósa Lajos is, akinek az autója így nem tudott ráfordulni a kapura, s meghúzhatták a kocsi oldalát"

- mondta el a lapnak a 73 éves Molnár József. A férfi a cikk szerint három hete dolgozott csak a városházán a látogatás idején. Másnap aztán, mikorra már egy ország röhögött a míves politikusosonáson és bénázáson, József állítása szerint felettese kérdőre vonta, hogy miként eshetett meg mindez. Két nap szabadság után pedig elküldték. A Blikk az ügy kapcsán megkereste a férfit eddig alkalmazó céget is, de a cikk megjelenéséig nem érkezett válasz.