Tünti? Ugyan, inkább csupi-szupi buli!

2018. március 29. 18:06 2018. márc. 29. 18:06

Bent az isiben. Ebben hisznek a pécsi Babits gimiben. Tüntetgetés a nyomiknak, Teletubi jelmez a profiknak. Meg így olcsóbb, 50 ezer forinttal nem leszel csóróbb.

A béna rímekbe szedett bevezetőért mi kérünk elnézést, ám ezért majd valaki másnak kell:

Mókás jelmezekben mentek iskolába a Babits diákjai, szerintük nincs ok a tüntetgetésekre

Vidáman telt a Babits Mihály Gyakorló Gimnázium és Szakközépiskola tanulói számára a hétfői nap, ugyanis a diákönkormányzat tagjai utcazenéléssel, fotózkodással és különböző más programokkal várták az egész iskolát. A fővárosban tartott diáktüntetéseket látván páran arra gondoltak a Babits Mihály Gyakorló...

A cikk a pécsi lojalista sajtókötelék több elemében is megjelent. Arról szól, hogy míg más diákok az utcán tüntetnek, a pécsi Babitsban gondoltak egy nagyot, és inkább tartottak „egy beöltözős, programozós napot” és megmutatták, hogy „szerintük feleslegesek a megmozdulások, ők ugyanis remekül érzik magukat az iskolában”.

Az esemény főszervezője elmondta azt is, hogy „felbuzdulásuk oka főként az volt, hogy kifejezzék:

  • feleslegesnek tartják a tüntetéseket
  • szerintük az oktatás megfelelő és jó kedvvel is lehet iskolába járni
  • nagy problémák egyáltalán nincsenek a mostani tanulnivalókkal sem.
  • Meg persze megtudhattuk azt is, hogy milyen remek jelmezekbe öltöztek a diákok és pár tanár is ezen a mókás napon.

    Azt nem tudjuk, hogy hány babitsos diák zokogott fel a fentieket olvasva, Kádár elvtárs mindenesetre elégedetten csettintett volna, ha ilyen szépeket olvas annak idején a pártért és a hazáért rendületlenül tanuló kommunista ifjakról.

    Mindenesetre itt egy másik hír is a témában egy holland férfiról, aki jobban aggódik a magyar demokráciáért, mint sok itt született honfitársunk. Simon Wintermansról van szó, aki a „téli rezsicsökkentés” összegét utalta át azoknak a diákoknak a megsegítésére, akiket gyomorforgató módon fejenként 50 ezer forintra büntettek szabálysértésért a március 15-ei spontán tüntetés után:

    A téli rezsicsökkentését utalta át a tüntető diákoknak Simon Wintermans

    A téli rezsicsökkentés miatt felszabaduló 12 ezer forintját utalta el a februári és március 15-ei tüntetésük után megbüntetett diákoknak Simon Wintermans Pécsen élő holland civil aktivista. "Ingyen ellenállás", ahogy fogalmazott. "Ingyen ellenállás. Köszi Viktor" - ezzel a szöveggel osztotta meg Simon Wintermans, a Pécs-szerte ismert holland civil aktivista és jótékonysági biciklista Facebook-oldalán, hogy a kormány téli rezsicsökkentésével felszabaduló 12 ezer forintjának máris jó helyet talált.

    Az üzenet egyértelmű: jelmezben szeretni a fideszes hatalom oktatáspolitikáját 50 ezer forinttal jobban megéri, mint „tüntetgetni” ellene.