Hoppál: karácsonyfadíszből gyűlöletpolitikus

2018. március 31. 10:03 2018. márc. 31. 10:03

Épületes interjút adott Hoppál Péter. A kulturális államtitkár saját nemzetét gyűlölő ellenzékről beszélt, és olyan kijelentést tett, aminek könnyedén a Helsinki Bizottság-ügyhöz hasonló kínos bírósági ítélet és bocsánatkérés lehet a vége.

Az ominózus interjú a kötelékben repülő Fidesz-lapok közül a háztartásokba ingyen beszórt Pécsi Hírekben jelent meg, az online verzióban nem. Mondjuk könnyebb is pár tízezer újságot bezúzatni, mint a soha nem felejtő netről eltüntetni olyan mondatokat, mint:

„szakértői vélemények szerint a millenniumi időszakhoz hasonló kulturális léptékű infrastruktúrafejlesztés és társadalmi megújulás valósul meg.”

vagy mint ez:

„a pécsiek, baranyaiak is azt tapasztalhatják, hogy mindenki léphet egyet előre, a családok egyre erősebbek”.

Ám ezek mind eltörpülnek ahhoz az elképesztő gyűlöletmasszához képest, amit az alábbi mondatokkal kent a gyanútlan olvasókra az államtitkár úr:

„2015-ben azonban megtapasztalhattuk, hogy a pécsi vasútállomást ellepték a migránsok, és az ellenzék részéről akkor olyanokat lehetett hallani, hogy bármelyik migráns, aki idejön, jobb, mint a magyarok. Aki így gyűlöli saját nemzetét, az vessen számot a lelkiismeretével.”

Hosszan keresgéltünk, de valahogy nem rémlik, hogy az „ellenzék részéről” bárki ilyen mondatokra ragadtatta volna magát. Persze a dolog elég jól el van kenve, nehezen megfogható, de mi még emlékszünk rá, amikor Hoppál Péter a valóságtól hasonlóan elrugaszkodott mondatai miatt a Fidesznek kellett bocsánatot kérnie a Helsinki Bizottságtól, korábban pedig az MSZP jó hírnevét sértette meg a fideszes politikus a jutalomügyben.

Hoppál Péter, ha nem ő lenne, nyilván azt mondaná erre: aki így gyűlöli a valóságot, az vessen számot a lelkiismeretével.