Aki Mellártól félne, inkább Orbántól rettegjen

2018. március 31. 12:17 2018. márc. 31. 12:17

Mellár Tamás és Orbán Viktor között a bevándorlók betelepítését illetően két fő különbség van: a miniszterelnök valóban betelepített migránsokat, csak közben elköltött legalább 14 milliárd forintot egy hazug kampányra a magyar emberek pénzéből. Nem említve a bevándorlási kötvényekből szerzett milliárdokat.

Rendre Mellár Tamás szemére hányja a jobboldal, hogy 2016-ban arra buzdított: a résztvevők voksoljanak igennel a kvótanépszavazáson.

2016. október 2-án volt az országos referendum, amelyen a magyar állampolgárok arról nyilváníthattak véleményt, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa-e nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését. A népszavazás érvénytelen volt, mivel a szavazásra jogosultak kevesebb, mint a fele adott le érvényes szavazatot. Az érvényesen szavazók több mint 98%-a nemmel válaszolt a feltett kérdésre.

Szerencsére. Két nappal később ugyanis kiderült: az Európa Tanácsban maga Orbán Viktor is igennel szavazott arra a határozatra, amelyikben az is áll, hogy valamennyi bevándorlókkal kapcsolatban elfogadott intézkedést a lehető leggyorsabban végre kell hajtani. Nagyon kínos lett volna, ha érvényes a népszavazás, a miniszterelnöknek saját hazugságával kellett volna szembenéznie.

Azóta az is kiderült, hogy csak 2016-ig a magyar adófizetők legalább 14 milliárdját elköltötték Orbán Viktornak arra a hazugságára, hogy a miniszterelnök és kormánya megvéd minket a migránsok özönétől. A hazugságvonat pedig azóta is robog, a baráti cégek azóta is milliárdokat keresnek vele. Kiderült az is, hogy szép csendben teljesítette hazánk a kvótát, miközben öntötték ránk a hazugságot. A belügyminiszter kényszeredetten pislogva ismerte be, hogy Magyarországra telepítették az 1300 bevándorlót - és még 20 ezret, teljesen ellenőrizhetetlen módon, betelepedési kötvényekért cserébe, milliárdokért, amelyekből megint csak Orbán elvbarátai gazdagodtak, a magyarok egy fillért sem láttak belőle.

Tehát miközben Mellár Tamás egyetlen migránst sem telepített be, egy fillért sem keresett ezzel, egyszer sem hazudta az ellenkezőjét, Orbán Viktor és köre ezt mind megtette. Ráadásul mindet nagy tételben.

Szóval, ha már mindenképpen rettegni kell valakitől, van egy klassz tippünk.