Választás után lesz az első tárgyalás a Hoppál-Páva perben

2018. április 4. 12:06 2018. ápr. 4. 12:06

Április 25-én lesz az első tárgyalási nap az Emberség Erejével Alapítvány és Páva Zsolt, Hoppál Péter, valamint a pécsi önkormányzat között. Az alapítvány arra is felkérte az önkormányzatot, hogy függessze fel az ellenük hozott decemberi határozatot - erre április 15-ig van lehetősége a testületnek.

Mint ismert, még tavaly decemberben indított pert a TASZ segítségével személyiségi jogok megsértése miatt az Emberség Erejével Alapítvány a pécsi önkormányzat, Páva Zsolt és Hoppál Péter fideszes politikusok ellen. Ez azért történt, mert Hoppál és Páva többször durván nekiment a civilszervezetnek azért, mert ők oszthattak el a régióban 100 millió forintot, ami a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalom Alapítványtól érkezett.

A pécsi önkormányzat azért került a képbe, mert Páva javaslatára a fideszes többség elfogadott egy határozatot, amelyben többek közt arra kérték a pécsi lakosokat, ne adjanak irodát ki a szervezetnek. Az eljárásban a pécsi önkormányzat az elsőrendű, Páva a másodrendű, míg Hoppál a harmadrendű alperes.

A pert helyi szinten semelyik testület (járásbíróság és törvényszék) sem vállalta elfogultságra hivatkozva, de az elsőnek kijelölt Szekszárdi Törvényszék is visszadobta a pert ugyanerre hivatkozva. Végül a Pécsi Ítélőtábla visszaadta az ügyet Szekszárdnak, kissé morcosan - írtuk korábbi cikkünkben. Az ügy ide-oda dobálása december végétől március elejéig tartott.

Mint a Pécsi STOP az Emberség Erejével Alapítványtól megtudta, az első tárgyalási nap április 25-én lesz Szekszárdon.

Mindemellett az alapítvány még korábban arra kérte az önkormányzatot, hogy az ellenük hozott határozatot függesszék fel: erre önként április 15-ig van lehetősége a testületnek. Ha addig nem lépnek, az alapítvány a bíróságon fog érvényt szerezni a kérésnek.