Gyomorforgatót posztolt a pécsi KDNP-s

2018. április 5. 13:32 2018. ápr. 5. 13:32

Jól szórakozott azon a kereszténydemokrata Grób Gábor, hogy miért szimpatikusabb neki E.T., mint a migránsok. Az amúgy igen ízléses érvek alapján az is kétséges, hogy látta egyáltalán a nála egy évvel idősebb filmet a pécsi önkormányzati képviselő.

Az ominózus, rendkívül szórakoztató poszt:

Amely szerint a magát kereszténynek és demokratának nevező párt pécsi közgyűlési képviselőjének azért szimpatikusabb E.T., mint a migránsok, mert egyedül jött, saját biciklije volt, megtanulta a nyelvünket és haza akart menni.

Az E.T., a földönkívüli egy 1982-es film, azaz egy évvel idősebb, mint az elképesztően humoros posztot megosztó pécsi politikus. Én kiskölyökként a moziban izgultam végig a filmet, és bizony a kis bajba jutott földönkívüli és az őt istápoló gyerkőcök valóban nagyon szimpatikusak voltak.

Hogy Grób Gábor egyáltalán látta-e, nagy kérdés. Hogy most a kérdés morális részébe ne is túrjunk bele, azt azért szögezzük le, hogy

  • E.T. nem egyedül jött, a társai időben eliszkoltak a rendőrök elől, neki meg nem sikerült visszajutni az űrhajóra;
  • E.T.-nek nem volt saját biciklije, úgy vitték egy drótszamár elejére rögzített kosárban;
  • E.T. éppenséggel Koroknay Géza hangján tudott magyarul, pont annyira, mint bármely más filmszereplő - vagy migráns-, akit szinkronizáltak.
  • Aztán nekem is van néhány humoros gondolaton arról, hogy miért szimpatikusabb az egyáltalán nem filmbéli földönkívüli Ferenc pápa, mint Semjén Zsolt vagy Grób Gábor, de ezeket most megtartom magamnak.