Hargitai és Szekó szétgörbítette a valóságot

2018. április 5. 14:50 2018. ápr. 5. 14:50

Elképesztő, hihetetlen, döbbenetes mondatok jelentek meg a mohácsi önkormányzati hírekben. Mivel vasárnap választás, ezúttal Hargitai János, a körzet fideszes parlamenti képviselőjelöltje és a kampányát megtámasztó Szekó József polgármester mentek nagyot.

Jönnek a migránsok, és ellopják a busójárást?

Szekó József, Mohács fieszes polgármestere alaposan kiemelt írásban ajánlja a választók figyelmébe Hargitai Jánost jelöltet. Miközben az alábbihoz hasonló mondatokra ragadtatja magát, amikor a választás tétjéről ír, mérnöki pontossággal tapintva a város legeslegérzékenyebb pontjaira:

„Elveszítjük-e önazonosságunkat, az identitásunkat, megőrizzük-e nyelvünket, kultúránkat, vallásunkat, népszokásainkat, hagyományainkat, üzleteinket, iskoláinkat, templomainkat?”

Alternatív valóság, alternatív kampány

Hargitai sem marad adósa a sorok között elmélyülten olvasó mohácsiaknak. Nógrádi Györggyel tartott közösen migránsparás fórumot, ám, mint mondta, lehetett volna ez másképp is:

„Sokan úgy vélik, lehetett volna „eredmény-kampányt” is folytatnunk az elmúlt hetekben, azzal bombázva az embereket, hogy mi mindent értünk el a gazdaság-, az egészségügy-, az infrastruktúra-, az oktatásfejlesztés terén, de említhetnénk a családpolitika, az otthonteremtés vívmányait, a dinamikus bérfejlesztések körét is.”

Talán soha nem derül ki, miért nem választotta inkább ezt a Fidesz.