Két csalás miatt tett feljelentés miatt izgulhatnak Csizi Péterék

2018. április 5. 16:20 2018. ápr. 5. 16:20

Előbb az Együtt politikusa tett feljelentést költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt a fideszes vezetésű pécsi önkormányzat többmilliárdos hiánya miatt, csütörtökön pedig a Jobbik jelentette be: csalást gyanítanak a Zsolnay-dolgozók átcsábítása mögött. Ők is feljelentést tesznek.

Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi politikusa, egyben a Baranya 2-es választókerületi jelöltje tartott sajtótájékoztatót a párt pécsi irodájában csütörtökön délután.

Mint mondta: csalás bűncselekményét vélték felfedezni a Zsolnay-dolgozók Ledinába való átcsábítása ügyében. Felelevenítve a történteket elmondta: Szabó Iván ügyvéd valakinek a megbízásából törvényellenes cselekedetre vett rá 117 dolgozót, megtévesztette és tévedésben tartotta őket. A Jobbik ezért feljelentést tesz az ügyben csalás bűncselekménye miatt, ismeretlen tettes ellen.

Gyimesi elmondta: nagykutyák harapdálják egymást, felhasználnak 117 családot, és a végén nekik kell fizetniük, zömében olyan családok, akik a százezres nagyságrendű összegeket nem tudják kifizetni. A feljelentést azért tették meg, hogy egyszer az igazi felelősök is bíróság elé álljanak.

Az MSZP baranyai politikusa, Szakács László kerek-perec megnevezte az ügy felelőseit, szerinte ezeket a pécsi embereket becsapták, mégpedig Csizi Péter, Hoppál Péter, Páva Zsolt és Bánki Erik, a 24 millió forintos kártérítést pedig a fideszes politikusoknak kellene kifizetnie.

A héten más pécsi üggyel kapcsolatban is született feljelentés. Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke, a Baranya 2-es választókerületben induló jelölt a legalább 7,5 milliárdos pécsi önkormányzati hiány kapcsán feljelentést tett ismeretlen tettes vagy tettesek ellen közokirat hamisítás, költségvetési csalás, hűtlen kezelés, valamint hanyag kezelés bűncselekménye megvalósulása gyanúja miatt. Minderről blogján számolt be.