Szétvágják a Pollack-strandot a választás után

2018. április 6. 13:28 2018. ápr. 6. 13:28

Választás után indul a Bálicsi út új nyomvonalának építése, a Pollack strandot kissé meg fogja változtatni a beruházás: a röplabdapálya arrébb kerül, az új úttesttől pedig zajvédő fal és sövény választja majd el a nyár pécsi kedvencét.

Április 9-én indul el a Bálicsi út új nyomvonalának építése, mely a forgalmat nem az Édesanyák útja-Ifjúság útja kereszteződésébe, hanem a Petőfi utcai körforgalomhoz vezeti majd - a Rókus-dombon keresztül.

A Rókus-domb völgyében (ahol a Damjanich utcai "kis szerpentin" találkozik a Xavér utca végével) már több helyütt le lettek verve a karók, amelyek az új út nyomvonalát jelölik ki.

A beruházást még tavaly februárban jelentette be Páva Zsolt polgármester és Csizi Péter fideszes országgyűlési képviselő. Az új út megépítése egy nagyobb csomag része, a tervek szerint egymilliárd forintból a mecsekoldali főbb útvonalak (Angster József utca, Surányi miklós út, Magaslati út) burkolatát is rendbe teszik.

A beruházás, melyet a Strabag Építő Kft. felügyel, április 9-től várhatóan augusztus 3-ig tart, ahogy ez elolvasható egy kifüggesztett szórólapon.

Az építkezés miatt a Damjanich és Xavér utcák érintett szakaszát lezárják a forgalom elől és a parkolás is meg lesz tiltva.

Mivel a szórólapról kissé nehéz kivenni a nyomvonalat, megpróbáltuk a Google térképre felskiccelni, merre megy majd a körülbelül 500 méteres új szakasz. Az már most jól látható, hogy a kutyafuttató egy része az útjába fog esni.

A napokban a fejlesztéssel kapcsolatban felröppent a hír, hogy az új út miatt a pécsiek kedvelt nyári kis oázisa, a Pollack strand bezárhatja a kapuit, ugyanis az úttest áthalad annak területén.

A Pécsi STOP információi szerint a hír félig igaz, az új úttest tényleg a strand területén fog átmenni, jelesül a röplabdapálya esik áldozatául a beruházásnak. Ugyanakkor azt is megtudtuk, hogy cserébe kap egy másik röplabdapályát a strand, amely az építkezés teljes időtartama alatt üzemelni fog. Információink szerint a strandot zajvédő falakkal és sövénnyel fogják elválasztani a forgalomtól.