Sok éve gyógyítják a magyarokat, hirtelen migránsok lettek a szigevári arab dokik - videó

2018. április 7. 14:11 2018. ápr. 7. 14:11

A szigetvári kórház két arab származású vezető orvosával készítettek a napokban riportot. Mindketten évtizedek óta itt élnek, Pécsen diplomáztak, családot is itt alapítottak, korábban pedig a Fideszre szavaztak. A migránsozás miatt azonban nagyot csalódtak a pártban, miközben az is felrémlett bennük, ők is migránsok a kormány szemében.

A 24.hu a szigetvári kórház két, évtizedek óta Magyarországon élő, családot alapító arab származású orvosával készített a napokban videóriportot.

Dr. Jubran Jihad Abed Elhadi 2003-ban szerzett orvosi diplomát Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán, jelenleg a szigetvári kórház Súlyos Agysérültek Rehabilitációs Osztálya vezetése mellett a Neurológiai Osztály kinevezett főorvosa.

Dr. Shubail Mohamed Eisa Ali 1999-ben szerzett orvosi diplomát a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karán. 2015-től a Szigetvári Kórház gyermekosztályán osztályvezető főorvos - olvasható a cikkben.

Korábban mindketten Fidesz-szavazók voltak, de mostanra csalódtak a pártban.

Dr. Shubail Mohamed Eisa Ali arról beszélt, hogy azért szavazott rájuk, mert őket a hazafiak pártjának tekintette. Aztán 2015-ben, mikor a menekültválság bedurrant, akkor döbbent rá, hogy hiába él az országban évtizedek óta, hiába magyar a felesége és magyar anyanyelvűek a gyerekei, ő a kormány szemében migránsnak számít.

Dr. Shubail szerint a kormány a migránsozás tekintetében veszélyesebb már, mint a skinheadek csoportja, mert azok viszonylag kevesen vannak, míg a menekültellenesség lassan minden háztartásban megtalálható.

"De kinek panaszkodjak, mikor a bíró és az ellenfél is ugyanaz?"

- tette fel a kérdést.

Dr. Jubran úgy vélekedett, a kormány túlzásba vitte már a migránsozást, és nem is maga, hanem inkább a gyerekek miatt aggódik.

A 24.hu videóriportja (cikkünk címlapfotóját is ebből vágtuk ki):

A szederkényi "Csoki doki" is megmondta a magáét pár napja a migránsozós kampányról:

A szederkényi Csoki doki szerint Lomnici riogatása merő hülyeség

Kisebb nemzetközi botrányt kavart, hogy a napokban egy kozármislenyi fideszes fórumon ifjabb Lomnici Zoltán arról magyarázott, Nigéria lakosságának 80 százaléka HIV-fertőzött. Ez ellen az ország nagykövetsége is tiltakozott, a szomszédos Szederkény nigériai származású orvosa pedig hülyeségnek nevezte Lomnici állításait.