Elmehet pár voks a felsővezetéken meg a transzformátoron

2018. április 8. 18:27 2018. ápr. 8. 18:27

Este hatra még nem ért be Pécsre a Budapestről fél kettőkor indult vonat. Többen szavazni jöttek volna haza, kétséges, hogy elérnek-e az urnákig.

Olvasónktól kaptuk a jelzést, hogy hat óra után még nem sikerült Pécsre érni azzal a MÁV-kalandjárattal, ami fél kettőkor indult Budapestről. 96 perc késést gyűjtött be a vonat, hat óra után még Szentlőrinc környékén tartott a szerelvény.

A MÁV hivatalos közleményei a témában:

"Vasárnap kora délután Abaliget és Bükkösd között a felsővezeték megsérült, ezért ezen a szakaszon ideiglenesen szünetel a vonatforgalom. A helyreállítás elkezdték a szakemberek. Az utasokat pótlóbusz szállítja Godisa és Bükkösd között. A pécsi vonalon előre láthatóan 30-90 perccel hosszabb lehet menetidő."

Illetve:

Vasárnap délután negyed négytől Pécsbánya-rendező és Godisa között transzformátor hiba okoz feszültségkimaradást, így ideiglenesen szünetel a vonatforgalom ezen a szakaszon. Godisa és Bükkösd között továbbra is pótlóbusz közlekedik a felsővezetéki hiba miatt. A pécsi vonalon előre láthatóan 60-120 perccel hosszabb lehet menetidő.

Lett is. A Pécsi STOP úgy tudja: többen is szavazni indultak a kora délutáni – vagy annak indult – szerelvénnyel, ám kétséges, hogy elérnek-e az urnákig.