Megvertek és kiraboltak egy idős asszonyt Pécsett

2018. április 9. 11:19 2018. ápr. 9. 11:19

Két férfi támadt egy pécsi nőre saját házánál szombaton, letépték ékszereit, és a mobilját is elvitték.

Egy férfi tett bejelentést a rendőrségre április 7-én 19 óra 45 perckor arról, hogy anyósát megverték, majd kirabolták Pécsett. A rendőrök az adatgyűjtés során megállapították, hogy két férfi megjelent az idős asszony házánál, ahol egyikük bekopogott, majd az ajtót nyitó nőt bántalmazta, valamint pénzt és ékszereket követelt tőle. A férfi ezután letépte a nőről a rajta lévő aranyékszereket, elvette a mobiltelefonját, majd a ház előtt várakozó társával elhagyta a helyszínt. A bántalmazás során a nő könnyebben megsérült.

A rendőrök hat órán belül beazonosították, majd április 8-án hajnalban elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 20 éves pécsi férfit, valamint 37 éves szintén helyi társát, és gyanúsítottként hallgatták ki őket. A 37 éves férfi a rendőröknek elmondta, hogy az ellopott ékszereket és a mobiltelefont eladta.

A 20 éves férfi ellen – őrizetbe vétele mellett – rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására, 37 éves társa ellen pedig lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.