Védett személyt kísérgetnek Pécsen

2018. április 9. 13:33 2018. ápr. 9. 13:33

Hétfőn délelőtt három, tetejükön "Kojak-lámpát" hordó fekete autót lehetett látni Pécsen a rendőr-főkapitányságnál. Úgy tudni, egy védett személy tartózkodik a városban.

Hétfőn délelőtt 11 óra előtt három, a tetejükön mágneses tetővillogót (köznyelvben: Kojak-lámpát) hordó fekete autót lehetett látni Pécsen a megyei rendőr-főkapitányság és a városi rendőrkapitányság környékén.

Egy felső kategóriás luxusautó, egy városi SUV és egy harmadik gépjármű mozgott szorosan együtt, a luxusautó volt középen - de nem mikrobusz volt, vagyis Orbán Viktort jó eséllyel ki lehet zárni.

A Pécsi STOP megkereste a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányságot, ők azonban csak annyit közölhettek, hogy egy védett személy van a városban. Ennél többet azonban nem mondhattak.

Ki számít védett személynek?

A védett személyek és a kijelölt létesítmények védelméről szóló kormányrendelet szerint hivatalból védendő személynek több ember számít.

Ilyen a köztársasági elnök, a miniszterelnök, az Alkotmánybíróság elnöke, a Kúria elnöke és a legfőbb ügyész.

A Terrorelhárítási Központ (TEK) a miniszterelnököt (és családtagjait), valamint a legfőbb ügyészt (és családtagjait) védi.

A Készenléti Rendőrség a köztársasági elnököt (és családtagjait), az Alkotmánybíróság és a Kúria elnökét védi - illetve ezek családtagjait is, ha arra alapos indok áll fenn.