Előbb ceruzával, majd csak egy telefon után töltötték ki tollal a választási jegyzőkönyvet Pécsett

2018. április 11. 18:59 2018. ápr. 11. 18:59

Berkecz Balázs, az Együtt politikusa a Baranya 2-es választókerület egy pécsi bizottságánál talált szabálytalanság miatt fordult a választási bizottsághoz.

Az együtt politikusa Facebook-posztjában írt arról, hogy szerdán kifogást nyújtott be a Baranya Megyei 2 számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságához.

Hátborzongató amúgy a történet.

„A Szavazatszámláló Bizottság egyik tagjának elmondása szerint, a szavazóhelyiség lezárása és a szavazatok megszámolását követően a törvényben írtaknak megfelelően a jegyzőkönyvvezető elkészítette a jegyzőkönyvet, de nem tollal, hanem ceruzával töltötte ki az adatokat. Ezt követően telefonon beszélt a Választási Irodával és csak a beszélgetést követően töltötte ki tollal a jegyzőkönyvet és csak ezt követően került sor arra, hogy azt a Szavazatszámláló Bizottság minden tagja aláírja. A jegyzőkönyvvezető elmondása szerint, meg kellett várni, amíg a Választási Iroda „jóváhagyja” a jegyzőkönyvet és azt csak ezt követően lehetett tollal kitölteni, az SZSZB tagoknak aláírni és sokszorosítani.”

- írja Berkecz.

Az sem felel meg a politikus szerint a választási törvénynek, hogy csak az SZSZB elnöke és a jegyzőkönyvvezető vitte fel az adatokat a választási irodához, a tagok már nem lehettek jelen a számítógépes rendszerbe való feltöltésnél.

A csalás gondolatát is felvető választási anomáliákkal korábban itt foglalkoztunk:

Választási anomáliák: van mitől tartania Mellár Tamásnak?

Óránként jelennek meg újabb és újabb hírek választási csalásra utaló hírekről. Óránként keresnek meg minket azzal: attól félnek, valahogy mégis csak elveszíti a pécsi körzetet a ma még nyerésre álló Mellár Tamás. 590 szavazattal vezet, nagyságrendileg 4000 másutt szavazó pécsi voksát várják. Vajon elég lesz ekkora előny?

Választási csalás? Egyre több a gyanús szavazóköri adat

Baranya és a környező megyék sem kivételek. Egyetlen közös vonása van a misztikus módon eltűnt jelölti vagy listás szavazatoknak - hogy nem a Fideszre adták le őket. Mert azok valahogy túlélték a választás viharát. A vasárnapi választás körüli anomáliákkal mi magunk is foglalkoztunk már.

Választási csalás? A kör, ahol SENKI sem szavazott a Jobbik jelöltjére

A baranyai Nagypeterden írd és mondd 0 szavazatot kapott a Jobbik jelöltje. Nagyon utálhatják szegényt, mert a pártra 120-an is leadták a voksukat. Elképesztő dolgok történtek a vasárnapi választáson. Előbb egy bajai szavazókörről derült ki, hogy egyszerűen eltűntek az MSZP listájára leadott szavazatok. A többiben átlagosan 80-an szavaztak a listára, itt épp senki.

Választási csalás? Elpárologtak az MSZP szavazatai

Rendkívül furcsának találta egy bajai férfi, hogy a szavazókörében SENKI nem szavazott az MSZP-P listára, miközben például ő is rájuk adta a voksát. A többi szavazókörben 80-100 szavazatot gyűjtöttek a választókerületben a szocialisták, itt 0-át. Statisztikai diszkóbaleset vagy választási csalás? Hány ilyen kellett a kétharmadhoz, csókolom?