Talpra Magyar! – szimpátiatüntetés Pécsett

2018. április 12. 11:38 2018. ápr. 12. 11:38

A budapesti megmozdulással szimpatizáló demonstrációt szervez vasárnap este Pécs főterén az a zenész, akinek a választások előtt egy Karácsony Gergellyel készített videója miatt mondták le egy koncertjét.

A nem túl szívderítő történetről itt lehet olvasni:

Kitett egy Karácsony Gergely-videót, nem koncertezhet Pécsett

Egy pécsi énekesnő kitett a húsvéti hétvégén egy Karácsony Gergellyel, az MSZP-P miniszterelnök-jelöltjével készült videót a Facebook-oldalára, aminek meg is lett a következménye: egy koncertjét már lemondták. A húsvéti hosszú hétvégén tett ki Facebook-oldalára egy videót Fülöp Eper Flóra pécsi énekesnő, amelyen az látható, ahogy Karácsony Gergellyel, az MSZP-P miniszterelnök-jelöltjével vitatta meg az ország dolgait.

Eper most egy szimpátiatüntetés szervezésével véteti észre magát. A Facebook-esemény leírásából kiderül, a szervező célja az erre a vasárnap este hatra a Széchenyi térre tervezett budapesti esemény melletti kiállás.

A tüntetés céljai:

"A budapesti esemény nyomán:

  • 1. A jövőnkről nekünk kell meghozni a döntést, nem pedig egy egyenlőtlen választási rendszernek. Ilyen helyzetben a tömeg a mi válaszunk.
  • 2. A gyűlöletkampány és uszítás helyett érdemi diskurzust akarunk folytatni.
  • 3. Független országnak független sajtóra van szüksége. A digitális korban a média a legnagyobb ütőkártya a hatalom kezében, bojkottáljuk a propagandamédiát.
  • 4. Generációnkban két lehetőség áll a fiatalok előtt: Kivándorlás, vagy Forradalom. Mi választottunk!
  • 5. Ne hagyjuk, hogy a mindenkori hatalom és a jelenlegi kormány fogalma összemosódjon. A 2/3-os törvényeket el kell vetni, és amerikai mintára két ciklusnál tovább senki sem gyakorolhatja a hatalmat.
  • 6. Fiatalok nélkül nincs ország, nincs jövő.
  • Ez a választás nem csupán 4 évről szólt, ez a választás a keleti orientációról, az illiberális állam végső simításairól döntött."
  • A szervező nyomatékosan kijelentette: a szimpátiatüntetés szigorúan békés, pártpolitikától független civil kezdeményezés.

    „Az eseményre korosztályra és világnézetre való megkötés nélkül várjuk azokat, akik elutasítják az elmúlt években kialakult közéleti állapotokat, a Nemzeti Együttműködés fullasztó rendszerét, a mindent behálózó korrupciót, az oligarchákat és családtagokat közpénzen etető politikusokat, az ember- és polgártársaink ellen irányuló gyűlöletbeszédet, a kirekesztést, a tudatos kormányzati hazudozást, a szabad és független sajtó szisztematikus leépítését, a demokratikus jogrend elpusztítását, Magyarország nemzetközi megítélésének sárba tiprását” - írja az énekes.