Pikniket szerveznek a Pollack strandért aggódók szombatra

2018. április 13. 12:30 2018. ápr. 13. 12:30

Fürdőköpenyes pikniket szerveztek szombatra a pécsi Pollack strandért aggódók, mivel a Bálicsi út új nyomvonala rengeteg zöldfelületet fog eltüntetni. a rendezvény politikamentes.

Sokak aggódnak a pécsi Pollack strandért, ugyanis a Bálicsi út új nyomvonala a strand területén fog áthaladni, miközben sok információ még hivatalos részről (városháza, építőcég, stb.) nem nagyon látott napvilágot.

A Pécsi STOP még választás előtt írt a strand hányatott helyzetéről, információink szerint az új út a röplabdapályát fogja elnyelni, de cserébe kapnak egy másikat, az úttestet pedig sövénnyel és zajvédő falakkal fogják elválasztani a medencétől.

Szétvágják a Pollack-strandot a választás után

Választás után indul a Bálicsi út új nyomvonalának építése, a Pollack strandot kissé meg fogja változtatni a beruházás: a röplabdapálya arrébb kerül, az új úttesttől pedig zajvédő fal és sövény választja majd el a nyár pécsi kedvencét.

A strandért és a Rókus-dombért (mert hogy a kutyafuttató és a domb egy részét is elfedi az új nyomvonal) aggódók a hiányos információk miatt hirdettek meg szombatra egy fürdőköpenyes pikniket a medence mellé, az eseményre fürdőköpenyben is lehet (sőt, ajánlott) érkezni, de a rendezvény politikamentes.

Fürdőköpenyes piknik a Pollack strandért

null

Az esemény Facebook-oldalán található leírás szerint a zöldfelületek drasztikus csökkenése is aggodalommal tölti el az összegyűlőket, és attól is tartanak, hogy az új nyomvonal állagromlást idézhet elő a strandon és a környék nyugalmát is alaposan felforgathatja - épp ezért kellene erről kicsit bővebben beszélni.