Hálóháló, kedvesuram – tárgyalják a börtönben is aktív telefonos zsivány ügyét

2018. április 14. 14:53 2018. ápr. 14. 14:53

Jövő héten kezdik tárgyalni annak a telefonos csalónak az ügyét, akinek a börtönből is sikerült 23 áldozatából majdnem félmillió forintot kinyernie. Mutatjuk, a vád szerint hogy történt ez a feketegazdasági csoda.

A Siklósi Járásbíróság a jövő héten kezdi tárgyalni annak a többszörösen büntetett előéletű férfinak az ügyét, aki a vádirat szerint jogerősen kiszabott börtönbüntetését töltötte a bűncselekmény idején. Egy másik fogvatartottól megszerzett egy engedély nélkül az intézetbe került SIM kártyát, melyet egy szintén becsempészett, valamint az intézetben rendszeresített egyik mobiltelefonba helyezett.

A vádlott több fogvatartottal is megállapodott abban, hogy az általuk megjelölt telefonszámokra meghatározott pénzösszegű egyenlegfeltöltést intéz.

Ezt követően a vádlott a megszerzett SIM kártyával számára ismeretlen személyeket hívott fel nyeremény ígéretével, tőlük különböző pénzösszegek bankautomatán keresztül, az általa megadott telefonszámra történő feltöltése révén pénzt próbált kicsalni. A vádlott ezen hívások alkalmával valamelyik mobilszolgáltató alkalmazottjának adta ki magát, a sértettekkel pedig közölte, hogy valamilyen nyereményjáték alkalmával sorsolták ki telefonszámukat. A vádlott – az általában 100.000 forint értékű, nem létező nyeremény átvételének feltételeként - azt kérte a sértettektől, hogy lehetőleg fél órán belül menjenek el egy hozzájuk közel eső ATM –hez, ahol a bankkártyájukat felhasználva kövessék az ekkor ismételten telefonáló vádlott utasításait.

A vádlott ekkor a sértetteket telefonon tévedésbe ejtve elhitette vagy megpróbálta elhitetni velük, hogy az általuk a bankautomatánál elvégzett tranzakciós művelet valójában a nyeremény hozzáféréséhez szükséges kódok begépelését jelenti.

Amennyiben a vádlott sikerrel járt, fogvatartott társaitól pénzt, kávét vagy cigarettát kapott. A vádlott által a sértetteknek bediktált – és ezt követően a sértettek által különböző pénzösszegekkel feltöltött – telefonszámok előfizetői, illetve használói a rendelkezésre álló adatok alapján nem tudtak arról, hogy a részükre jóváírt pénzösszeg bűncselekmény elkövetéséből származik. (Muhhhahaha – a szerk.)

A vádlott 23 sértettet tévesztett meg vagy próbált meg megtéveszteni, és nekik összesen 475.000 forint kárt okozott, mely nem térült meg.

Amúgy meg vagy róla van szó, vagy egy ikertestvéréről, az tuti (a Nyugat.hu figyelmeztet, de mi is szólunk: a beszélgetés tanulságos, de a végén ordenáré káromkodás van):