Egymás elfogadását hirdeti a Miniszterelnökség, nekünk meg a gyomrunk forog

2018. április 16. 11:16 2018. ápr. 16. 11:16

Miután arc nélküli, erőszaktevő, virágzó kultúránkat negyvenhatos bakanccsal taposó, munkát elvevő migránsok képével, valamint a háttérből gonosz despotaként, nemzetvesztő szándékkal manipuláló Soros Györggyel riogatta végig az egész kampányt a kormány, a Miniszterelnökség most képes volt azt nyilatkozni, hogy a szolidaritás és az egymás elfogadását hirdető cselekvő szeretet legyen mindenkinek a vezérlő csillaga. Ja, meg hogy hazánkban senkinek sem kell félnie vallása, származása, világnézete miatt.

Mindezt a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján sikerült elkövetni - derült ki az MTI híradásából. Magával az üzenettel, melyet a csaknem hatszázezer magyar, többségében zsidósága miatt üldözött és meggyilkolt áldozatra emlékezvén mondtak el, természetesen az égegyadta világon semmi bajunk sincsen, sőt, akkor lennénk a legboldogabbak, ha olyan országban élnénk, ahol mindez teljesült.

"Egész Európa közös felelősséggel tartozik azért, hogy az utánunk jövő nemzedékek tanuljanak a múlt bűneiből, megértsék a hátterét és elgondolkozzanak a következményein. Ez a nap arra is hív minden jóakaratú embert, hogy erősítsük a szolidaritást és az összetartozás érzését, az egymás iránti türelem gyakorlását."

- áll a közleményben, melynek legjobb része az alábbi pár sor:

"A Miniszterelnökség megkér mindenkit, hogy válasszák a szolidaritást és az egymás elfogadását hirdető cselekvő szeretetet, hogy képesek legyenek a sebeket begyógyítani, a rosszat jóra fordítani, ahol békétlenség van, ott békét teremteni, ahol rombolás, ott építeni".

Illetve:

"(Magyarország - szerk.) ma Európa és a világ egyik legbiztonságosabb országa. Ahol senkinek nem kell tartania attól, hogy vallása, származása, világnézete miatt hátrányt kell szenvednie vagy fizikai támadás érné."

Bónuszként pedig az aggasztóan megerősödő antiszemita megnyilvánulásokról is ejt egy-két aggódó szót. Miután Orbán Viktor hazaküldte "Gyuri bácsit".

Nehéz most erre szavakat találni. Most egy pillanatra mindenki gondolja végig a kormány gyűlöletkommunikációját az elmúlt hónapokból, évekből, majd tegye mellé ezt a szép üzenetet a szolidaritásról, összetartozásról, az egymás iránti türelemről.

Ugye?

Majd egyszer, talán, a rengeteg sorosozás, a kettétépett, párbeszédre, vitára, érdemi kommunikációra immáron képtelen társadalom közti árok még pár ezer méterrel történő szélesítése és mélyítése, az intézményesített, közpénzek milliárdjaiból pörgő alaptalan félelemkeltés, ellenségkép-alkotás elhozza ezt az egymás elfogadását hirdető cselekvő szeretetet.