„Szánalmas az egész hisztériátok” - jó kulturálisat posztolt Hoppál Péter

2018. április 16. 15:15 2018. ápr. 16. 15:15

Az egyébként is igen nívós Mecseki Betyár posztját osztotta meg az amúgy kulturális államtitkár. Amit a Facebook népétől kapott érte, abból aligha lesz kórusmű.

Erről a bejegyzésről van szó:

A mostani magyar és az utolsó francia választások eredményét veti össze, majd azt üzeni a honi „balliberálisoknak”, hogy

„Szánalmas az egész hisztériátok”

Valószínűleg az államtitkár nem olvasta a Miniszterelnökség pamfletjét az elfogadásról és a szolidaritásról, amin reggel óta nyerít az ország irónián edződöttebb fele. Vagy szegény képviselőt a lövészárokban felejtették.

Mindenesetre a legélesebb riposzt éppen egy hosszú ideje Pécsett élő francia zenésztől érkezett, aki a kulturális államtitkárnál jóval finomabban fogalmazva, de azért határozottan kiosztotta a politikust – lásd a poszt alatti kommenteket. Egyebek mellett felajánlotta, hogy lefordítja neki néhány, különböző politikai oldalt képviselő francia sajtótermék írását ugyanarról az eseményről. Így kiderül, hogy működik a sajtó egy valódi demokráciában. Keményen kikarikírozza a már az óvodákban is beszüremlett sorosozást, és leszögezte azt is: ez egy ocsmány kampány volt.

Láthatóan fáj a pécsi politikusnak, hogy az ország fele átverve érzi magát a választások után, a szombati tüntetőkre egy másik poszt megosztásával is rápirított, mivel hogy azok nem is nyomorognak rendesen.

Amin persze gyűlnek a bólogató posztok. Azt az apróságot talán kifelejtette a korábban jogerősen is valótlanságokat állító politikus, hogy ezek az emberek nem a nyomor ellen tüntettek szombaton.

De nem akarnék tovább szánalmasan hisztizni.