Lemond az üzemcsarnok-építésről Pécs, 861 milliót visszafizet az államkasszának

2018. április 17. 09:23 2018. ápr. 17. 09:23

Túlságosan drága ajánlatok érkeztek be a Pécsi Ipari Parkba tervezett üzemcsarnok megépítésére, így végül a városvezetés elállt a tervtől.

Túlságosan drága ajánlatok érkeztek be a Pécsi Ipari Parkba tervezett üzemcsarnok felépítésére, ezért az önkormányzat eláll az ötlettől - olvasható az április közgyűlés egyik előterjesztésében.

Eredetileg az üzemcsarnok mellett egy iparcsarnokot is építettek volna a Déli Ipari Parkban (ezzel csábítva a befektetőket a városba), de végül mindkét beruházásra olyan ajánlatok érkeztek, amik sokkal drágábbak voltak a tervezettnél.

Az előterjesztés szerint végül a Déli Ipari Parkba tervezett iparcsarnokra újra kiírták a közbeszerzést, és az le is zárult, ám a Pécsi Ipari Parkba tervezett üzemcsarnok-építést lefújták, miután a második körben kiírt közbeszerzésre is sokkalta drágább ajánlatok érkeztek be, mint amennyit erre a célra szánt volna a városvezetés.

Az önkormányzatnak ezzel kapcsolatban az előlegként felvett 861,392 millió forintot vissza kell fizetnie a Magyar Államkincstárnak, amely erre jól fel is hívta a városvezetés figyelmét. A pénzből az előterjesztés szerint nem költöttek el semennyit sem, és az önkormányzat fenntartja, hogy új kiírás esetén megint pályázni fognak.