Gyalázat: büdös picsázta a buszon a 15 éves fekete kislányt a nő

2018. április 17. 12:18 2018. ápr. 17. 12:18

Elképesztő jelenetnek volt tanúja Csepregi János, a pécsi születésű író, költő hétfő este Budapesten, az egyik buszon: egy magyar nő hányingerkeltő jelzőkkel szidott egy 14-15 éves forma kislányt, aki történetesen fekete volt.

Csepregi János erről egy Facebook-posztban számolt be április 16-án este, melyet alább változatlanul közlünk:

"Napi BKV a legótvarabb rasszizmusról

Ma este kicsivel 8 előtt a 182-es busszal utaztam hazafelé. Egészen elmerültem a gondolataimban, míg meg nem hallottam, hogy egy nő valakit végtelenül undorító módon aláz. Az említett hölgy egy 14-15 éves fekete kislánynak címezte mondandóját, aki a busz másik oldalán ült. Szótlanul.

Az említett középkorú nő mocskos niggerezett, büdöspicsázott, kurvaanyázott fennhangon, hogy csak a legszofisztikáltabb kifejezéseit említsem, mert voltak sokkal gyomorforgatóbbak is.

Mindenki hallgatott. És ekkor jött el az a pillanat, amikor az első döbbentből felocsúdva odaszóltam neki, hogy hallja egyáltalán, mit beszél? Hogy mégis hogy a fenébe gondolja, hogy bárkivel így?

Mire természetesen mocskos hazaáruló lettem, akinek lesülhet a bőr a képéről, mert nem igazi honvéd, hogy inkább arra lenne eszem, hogy megállítsam az ilyeneket, minthogy védelmezzem a niggereket.

Beszélgetésünk végén legyökerezett, amire azt feleltem, hogy az ő szájából ez a legnagyobb dicséret számomra. A kislány egy megállóval előbb leszállt, a nő a Tinódi utcáig szidott még, majd búcsúzóul még megemlítette, hogy szálljak le vele, odalent lejátszhatjuk. Még a nyitott ajtón kívülről is fenyegetőzött.

Aztán bezárultak az ajtók. És mindenki ugyanúgy hallgatott tovább.

Itthon a páromnak azt mondtam, el kell húzni Magyarországról a francba, ahol teljesen elfogadható, ha valaki így viselkedik, ha valaki egy ártatlan kislánnyal így beszél. Mire ő azt mondta, addig nincs minden veszve, amíg minden buszon van valaki, aki leállítja az ilyeneket.

Tőletek kérdezem: jut még minden buszra legalább egy ember, aki szól?

Nekem már rohadtul elegem van a gyűlölködésből. Ezt a nőt se utálom, csak valami félelmetes keserűséget érzek, közben pedig arra gondolok, nyomorult dolog lehet, úgy élni, annyi gyűlölettel, ahogy ő él. Persze ez még egyáltalán nem menti fel.

És persze azt is remélem, hogy az a kislány arra is emlékszik majd, hogy volt valaki, aki szólt, hogy ezt így nem lehet. Az már tök mindegy, hogy ma este pont én voltam az."