Anyagi hátrány is érhette az Átrium Színházat az Alföldi-darab pécsi lemondása miatt

2018. április 17. 14:59 2018. ápr. 17. 14:59

Az Átrium Színház szerint anyagi hátrány is érhette őket azzal, hogy indoklás nélkül lemondta a Kodály Központ a május végi pécsi vendégjátékukat. A szervezők ugyanis csak a Facebookról értesültek arról, hogy vendégjátékuk elmarad.

Mint ismert, kedden délelőtt derült ki, hogy a Kodály Központ lemondta az Átrium Színház Igenis, miniszterelnök úr! című darabjának pécsi, május végi vendégjátékát. Mindezt a Facebookon jelentették be, de hamar kiderült, hogy erről még az Átriumnak sem szóltak.

Az ügyről bővebben ebben a cikkben írtunk:

Lesújt a politika? Elmarad az Alföldi-darab Pécsen - Frissítve!

Május végén lett volna a Kodály Központban az Igenis miniszterelnök úr! című darab, melyben Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház volt igazgatója is játszik. A Kodály Központ szerint a darab viszont elmarad, csakhogy erről az előadás munkatársai sem tudtak. Alföldi Róbert szerint is politika indok állhat a lépés mögött.

Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház volt igazgatója, a darab egyik szereplője szerint nem nagyon lehet más indokot találni a lemondásra, mint politikait, erről a 24.hu-nak a következőt mondta:

Borzalmas, de hát mi más oka lehet? Főleg az a gyanús az egészben, hogy postán küldik, és nagy kuss van. Rejtély, hogy miért mondták le.

Arra a kérdésre, hogy megrázta-e a vendégjáték lemondása, a következőt válaszolta:

Úgy tűnik, megszoktam már. De nem engem kéne megráznia, hanem az országot. Nem önmagában ennek az esetnek, hanem annak, hogy egyáltalán ilyenek történhetnek.

Átrium: anyagi hátrány is érhette a színházat

A Pécsi STOP megkeresésére a következő választ adta az Átrium Színház:

"Mint azt az előadás Facebook-oldala is tudatja, a produkció a Facebookon szembesült azzal, hogy elmarad az előadás, hivatalos értesítést nem kaptunk.

Egy ilyen vendégjáték szervezése, egyeztetése rengeteg idő, illetve a színészeket és a színházat is éri anyagi hátrány, hiszen erre az időpontra lekötött munkával számoltak. A továbbiakról nem tudunk még beszámolni, mi magunk is most szembesültünk ezzel a helyzettel."

A Pécsi STOP megkereste a Zsolnay Örökségkezelőt is, amint válaszolnak, újra jelentkezünk.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 4.0/HLina)