Ezek várhatók a választás utáni első pécsi közgyűlésen

2018. április 19. 08:20 2018. ápr. 19. 08:20

Közlekedésszervezési átszervezés, rendőrségi beszámoló, vagyongazdálkodási koncepció - ezek és más nyalánkságok szerepelnek az április pécsi közgyűlés menüjében.

Öt zárt és 32 nyílt napirendi pontnak veselkedik neki az országgyűlési választást követően először összeülő pécsi közgyűlés.

A zárt napirendek díjak kiosztásáról szólnak majd (Év Rendőre, Év Tűzoltója, Zsolnay Vilmos-díj, Vilmos püspök-díj, Csikor Kálmán-díj), utána az első nyílt előterjesztés a Pécsi Rendőrkapitányság 2017-ről szóló beszámolója lesz. Ez általában jó hosszan el szokott tartani.

A rendőrök mellett a baranyai polgárőrök is beszámolnak tavalyi munkájukról, majd két emléktábláról (pécsi bányamérnökper, hortobágyi kényszermunkatáborba elhurcoltak) fog dönteni a testület.

Az április közgyűlésen szó esik az idei vagyongazdálkodási koncepció irányelveiről is, az építési szabályzaton is reszelnek, több óvoda élére új vezetőt nevezhetnek ki, a térfigyelő kamerák karbantartásáról is döntenek. Üzemcsarnokok is előkerülnek, játszóterek, fásítások is felmerülnek, közművelődési kérdésekhez is hozzászólhatnak majd a képviselők.

Mindezek mellett a pécsi közlekedésszervezés átszervezése is téma lesz, erről bővebben ebben a cikkben írtunk.

Buszközlekedés: három évig tartott a megvilágosodás

Elképesztő, hihetetlen, döbbenetes: hatékonyabb lesz a közlekedésszervezés, ha kikapcsolják belőle a kivéreztetett Biokomot és a Tüke Busz szolgáltat. Még jó, hogy három éve éppen az ellenkezőjéről mondta ugyanezt a fideszes városvezetés és a nagytudású szakembereik.