Csodás hétvége után romlik el az idő

2018. április 19. 13:55 2018. ápr. 19. 13:55

Ismét nyár lett a tavaszban, olyan napokat kaptunk megint, hogy azoknak a nyár közepén is örülnénk. Viszont már az is látszik, hogy mikor fogynak el, ami pedig érkezik helyettük, az közel sem lesz ilyen idilli.

Április 20-án, pénteken marad a szuper idő, sütni fog a nap, csapadék nem lesz, a hajnali 5-12 fokokat 19-25 fokos nappali csúcshőmérsékletek követik majd - olvastuk az Időképen.

Szombaton szinte országszerte derült időre számíthatunk, csak néhol jelenhetnek meg vékony fátyolfelhők. Északon, északnyugaton időnként megélénkülhet a déli-délnyugati szél. Friss lesz a hajnal, délután pedig 21-26 fokra van kilátás - írja a portál.

Vasárnap viszont már érezni fogjuk a változást. Eleinte sok lesz a napsütés, de napközben már kisebb gomolyfelhők megjelenhetnek az égen, egy zápor azonban csak néhol fordulhat elő. A légmozgás mérsékelt marad. A csúcshőmérséklet 22 és 27 fok között alakul. Hétfőn szórványosan már kialakulhat egy-egy zápor, zivatar, de marad a meleg idő.

Hétfőtől már megszaporodnak a felhők, és záporok, zivatarok is több helyen kialakulhatnak, a szél is feltámad. Keddtől pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, a hosszú távú előrejelzés szerint viszont jövő csütörtökön csak 19, míg pénteken 17 fokos maximumokra lehet számítani.