Zokogunk: a magyar közmédia TOVÁBBRA is kiáll a FÜGGETLEN, KIEGYENSÚLYOZOTT tájékoztatás mellett

2018. április 21. 16:21 2018. ápr. 21. 16:21

Igen, nem tévedés, ezt bírta nyilatkozni a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. vezérigazgatója, miután azt találták mondani, hogy a kincstári média egyoldalú tájékoztatást adott a választási kampányban.

Dobos Menyhért vezérigazgató Z. Kárpát Dániel, a Jobbik nyilatkozatára reagált. Az ellenzéki párt képviselője ugyanis olyan csúnya, a valóságtól elrugaszkodott dolgokat talált mondani a patikamérleg kiegyensúlyozottságú, részrehajlottsággal csak a legelvetemültebb Soros-bérencek által vádolni merészelt közmédiáról, hogy az

egyoldalúan tájékoztatott, megsértett minden jogszabályt és irányelvet.

Z. Kárpáti példaként hozta, hogy a Jobbik a közmédiában csak kétszer 5 percet kapott. Elmondta, pártja népszavazást kezdeményez az arányos tájékoztatásért

Dobos Menyhért vezérigazgató a szívéhez kapott Z. Kárpáti szavaitól, és gyorsan tromfolt is egyet az MTI-n. A számmiszikát, ahol elkezdi összeszámolni, hogy hányszor volt hír a Jobbik az M1 hírfolyamában, most elengednénk, és ugrunk egyből a legfontosabb üzenetére:

"A közmédia határozottan visszautasítja a Jobbik Magyarországért Mozgalom vádjait, és továbbra is kiáll a független, kiegyensúlyozott tájékoztatás mellett"

Dobos ezt azután is képes volt lenyilatkozni, hogy a Guardiannak név nélkül nyilatkozó közmédiások meséltek arról, hogy a hálózat csak a menekültekről szóló negatív történetekre fókuszál, ezeket bűncselekményekhez és terrorizmushoz köti. Elmondták azt is, hogy a választás előtti estén a németországi Münsterben történt gázolásról az M1 úgy számolt be erről, mintha egy iszlamista terrorcselekmény történt volna, holott már régóta tudott volt akkor, hogy egy 48 éves német férfi állt mögötte.

A 24.hu által szemlézett cikk szerint volt, hogy valaki szóról szóra diktált le történeteket szóról szóra a közmédia munkatársainak telefonon, miközben azt sem tudták, ki az. Azok pedig, akik olyan anyagokon dolgoztak, amikben Orbán Viktorszemélyesen is érintett volt, egy listát kaptak a használandó kulcsszavakkal.

Ha valaki hallott egy gigászi reccsenést a közmédia székháza tájáról, ami leginkább egy leszakadó, vagyis inkább valakire rászakadó plafon volt, legyen kedves, szóljon már nekünk. Legalább tudnánk, hogy működik az univerzum igazságszolgáltatása.