Zivataros vége lesz az áprilisi júniusnak

2018. április 23. 08:21 2018. ápr. 23. 08:21

Elmúlnak az idilli, csapadékmentes, nyarat idéző napok: április utolsó napjaiban megszaporodik a mennydörgés, helyenként viharos széllel, jégveréssel kísért zivatarok is kialakulhatnak.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn napos időre lehet számítani, főként az ország északi felén valószínű zápor, zivatar. Csupán zivatar környezetében erősödhet meg a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 8-14, a legmagasabb 24-29 fok között valószínű.

Kedden helyenként megerősödik a szél és kezdetben több helyen, majd egyre inkább keleten várható zápor, néhol zivatar. A leghidegebb órákban 10-16 fok lehet. Napközben 20-25 fokig melegszik a levegő.

Szerdán a napos idő mellett néhol kialakulhat zápor, egy-egy zivatar. A szél megélénkül, néhol meg is erősödik. A minimumhőmérséklet 8-13, a maximumhőmérséklet 22-27 fok között valószínű.

Csütörtökön több órára kisüt a nap, majd északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, több helyen várható zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. A szél is megerősödik, néhol viharossá fokozódik. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-14, a legmagasabb 21-27 fok között várható.

Helyenként pénteken is megerősödik a szél. Eleinte még elszórtan, napközben egyre kevesebb helyen alakul ki eső, záporeső, de több órára a nap is kisüt. A minimumhőmérséklet 8-14 fok között valószínű. A nappali maximumok 15-21 fok között alakulnak.

Szombaton és vasárnap a több-kevesebb napsütés mellett elszórtan valószínű zápor, néhol zivatar. A szél élénk, néhol erős lesz. Szombaton a leghidegebb órákban 8-13, vasárnap 10-15 fok lehet. A maximumértékek mindkét nap 20-26 fok között alakulnak.