Abbahagyja a Zsolnay Színház-sorozat szervezését a kitalálója az Alföldi-darab ügye miatt

2018. április 24. 14:19 2018. ápr. 24. 14:19

Abbahagyja a Zsolnay Színház-sorozat szervezését Kiss Mónika, aki a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft-n belül a színházi események fő motorja volt a ZSÖK indulása óta. Mint megtudtuk, ez saját döntése volt. Múlt héten derült ki, hogy elmarad egy darab a Kodály Központban, amelyben Alföldi Róbert is színpadra lépett volna.

Abbahagyja Zsolnay Színház-sorozat szervezését a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft-nél Kiss Mónika, aki a negyed színházi programszervezésének fő motorja volt 2011 óta.

Facebook-bejegyzésében a következőket írta:

"(Az általam szervezett) Zsolnay Színház véget ért (2012-2018)

Élt 84 előadást.

Köszönöm mindazoknak a Társulatoknak és alkotóknak, akik megtiszteltek minket és eljöttek Pécsre.

(011-es Alkotócsoport, Beregszászi Illyés Gyula Színház, Budapesti Katona József Színház, Budapesti Nemzeti Színház, Forte Társulat, FÜGE, Gólem Színház, Gyárturisták, HOPPart Társulat, Kaposvári Csiky Gergely Színház, Kecskeméti Katona József Színház, Krétakör, Kultúrbrigád, Manna Produkció, Nézőművészeti Kft., Orlai Produkció, Ördögkatlan Produkció, Pesti Magyar Színház, Pintér Béla és Társulata, Színház- és Filmművészeti Egyetem, Szkéné, Tatabányai Jászai Mari Színház, Vádli Alkalmi Színházi Társulás, Veszprémi Petőfi Színház, Vígszínház)

Ugyancsak szívből köszönöm Pécs színházbarát közönségének, hogy velem, velünk voltak."

A Pécsi STOP kérdésére Kiss Mónika - aki az Ördögkatlan Fesztivál egyik főszervezője is - elmondta, saját döntése volt, hogy ezt abbahagyja. Azt is hozzátette, az első darab A fajok eredete volt a Zsolnay Színházban, 2012. február másodikán.

Mint ismert, múlt héten indoklás nélkül törölte a május 27-re meghirdetett Igenis, miniszterelnök úr! című darabot a Kodály Központ a műsorából (egy igen arcpirító képpel sikerült még tetőzni a dolgot). A darab egyik szereplője Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház volt igazgatója, akit a választás előtt Zalaegerszegről cenzúráztak ki.

A Znamenák István rendezte előadást Szigetváron a Vigadóban fogják játszani kétszer.