A pécsi klinikára sem ért oda a mozgóurna

2018. április 25. 11:37 2018. ápr. 25. 11:37

Hetekkel az országgyűlési választások után is derülnek ki olyan anomáliák, amelyek egyenként is alapjaiban rengetik meg a voksolás tisztaságába vetett hitet. Egy olvasónk azzal keresett meg minket: az egyik pécsi belvárosi klinikára sem ért oda a mozgóurna. Nem értek oda, na.

Egy olvasónk azután ragadott billentyűzetet, hogy elolvasta cikkünket, ami arról szólt: egy pécsi szavazókörbe átjelentkezett férfi kért de nem kapott mozgóurnát. Kifogást tett, ám az eljáró választási bizottság nem tudta eldönteni, hogy azt „egyfajta rosszallást tartalmazó jelzésnek, vagy valóban, jogorvoslati eszközként” fogalmazták meg. Na meg akkora volt az igény a mozgóurnákra, hogy az igényt fizikailag nem tudták teljesíteni.

Erre reflektált olvasónk, akinek egy rokona az egyik pécsi belgyógyászati klinikán feküdt. Ahol egy héttel előtte összegyűjtötték a kéréseket, ő pedig online kért urnát, megkapta (e-mailben és levélben is) a határozatot a város jegyzőjétől. De urna, az nem jött.

A beteg a levél szerint egész este telefonálgatott. „A pécsi választási weblap nem működött, telefonszám sehol, végül egy férfi negyed kilenckor közölte, hogy hát nagyon sokan voltak, nem bírtak odaérni a klinikára, de majd holnap tízkor megmondja, hogy mi volt a hiba.”

Az urnát hiába váró fellebbezett a TASZ által ajánlott 3 oldalas jogi nyilatkozattal, amire 4 oldalas válasz érkezett milliónyi hivatkozással, aminek a végén az állt, hogy "értse meg, olyan sok volt a kérés, hogy egész nap vitték az urnát, hát nem tudtak egy klinikára kimenni, ez van".

Olvasónk szerint a klinikán mintegy 200 beteg feküdt vasárnap, plusz ott voltak még a nővérek-orvosok-takarítók.

Ez van. Aki leesik a lováról, már nem khal, aki nem tud menni, nem szavaz, oszt kész.