Szili Katalin úgy kiállt Orbán Viktor mellett, hogy attól féltékeny lesz a CÖF

2018. április 27. 14:39 2018. ápr. 27. 14:39

Erős mondatokkal értékelte az újabb kétharmadot Szili Katalin, korábbi baranyai MSZP-elnök. A volt szocialista országgyűlési képviselő szerint a társadalom bölcsen döntött a választáson, és majd akkor lesz nemzeti, keresztény baloldali párt, ha azt maga Orbán Viktor szervezi meg.

A politikai pályafutásában 180 fokos fordulatot vett, 2015 óta miniszterelnöki megbízottként tevékenykedő Szili Katalin mindezt a Magyar Hírlapnak mondta el.

Szili arra a kérdésre, hogy mit szól az újabb kétharmadhoz, ezt mondta:

"Őszintén szólva nem lepett meg. Korábban a környezetemben többször beszéltem arról, hogy szerintem a vidék Magyarországa dönti majd el a választást, és ez így is történt. A társadalom bölcsen döntött, hiszen a biztonságra, a nemzeti érdekek szem előtt tartására szavazott a kozmopolita, a globális érdekeket kiszolgáló felfogás helyett."

Mikor pedig arról faggatták, hogy mit gondol arról, hogy a Fidesz migránsokkal ijesztgetéssel húzta be a választást, így válaszolt:

"Ez egy tévedés, és aki ezt mondja, az lenézi a választókat, mert nem feltételezi róluk, hogy tudnak bölcsen dönteni. Úgy gondolom, hogy az emberek nem kizárólag a bevándorlásra vagy a globális beavatkozási politikára mondtak nemet. Az ellenzéki káosztól is féltek. Számukra az ország gazdasági eredményei ugyanolyan meggyőzőek voltak, és a biztonságot garantálták, mint a kormány migrációs politikája."

Páva Zsolt 2009-es ellenfele a pécsi polgármesteri választáson az idézett interjúban azt is elmondta, hogy a közelmúltban Londonban járt, beszélgetett kint élő magyarokkal, akik elmondták nekik, visszaköltöznek Magyarországra, mert Londonban sincs kolbászból a kerítés, és látva a magyar gazdasági fejlődést, úgy gondolják, hogy itthon lesz meg a létbiztonságuk.

Szili Katalin 2017-ben, a 168 Óra interjújában keményen visszautasította azokat a vádakat, miszerint kitették a Fidesz kirakatába mint egykori szocialista díszpintyet. Mint mondta, a"zok szajkózzák ezt, akiknek nem tiszta a lelkiismeretük, az övé pedig az.