Tovább pörög a per a polgármester és a terepjárós vállalkozó közt

2018. április 29. 14:11 2018. ápr. 29. 14:11

Első fokon Dombóvár polgármesterének adtak igazat az ismert helyi mezőgazdasági vállalkozóval szemben egy rágalmazási perben. Előbbi szabálytalanul tartott mangalicáival, majd terepjárós csicskításával hívta fel magára a figyelmet, most éppen vesztésre áll rágalmazás-fronton.

A város polgármestere a minap tartott sajtótájékoztatót az ügyben. Mint ismert, 2016 júliusában egy baráti társasággal kerékpártúrára indult a településvezető, ekkor a vállalkozó követte terepjárójával és rárántotta a kormányt.

A polgármester büntetőfeljelentést tett közúti veszélyeztetésért. Az ügy előzményei közé tartozik, hogy szabálytalan disznótartásáról is elhíresült a vállalkozó, de más vitája is akadt a városvezetéssel.

Szabó Loránd szerint az egyébként vagyonos, jó politikai kapcsolatokkal bíró vállalkozó nem szokott hozzá, hogy ellent mernek mondani neki. A polgármester szerint ennek köszönhető, hogy rágalmazásért és becsületsértésért büntetőfeljelentést tett ellene. Ez az ügy a napokban zárult le első fokon a Tamási Járásbíróságon, Szabót teljes mértékben felmentették a vádak alól.

A polgármester Dombóváron tartott sajtótájékoztatóján elmondta: az ítélet szerint az internet világában a szólásszabadságot a közösségi felületekre kiterjesztve kell értelmezni. Hivatkoztak a Puzsér Róbert és Hajdú Péter közötti pereskedésben született alkotmánybírósági határozatra is és a vállalkozót is különleges közszereplőként említette a bíróság. Ezen felül persze az állításait is bizonyítani tudta Szabó Loránd.

A terepjárós akció pótmagánvádasként folytatódik, hamarosan bírósági szakba lép az ügy. A polgármester beszélt arról is, hogy a szóban forgó vállalkozó érintett lehet egy nyomozati eljárásban, amelyben éppen Szabóval szemben fogalmaztak meg rágalmazó, becsületsértő véleményeket.

Szabó Loránd elmondta: a közösség védelme miatt kellett beleállnia ebbe az ügybe, hiszen ma vele csinálja meg ezt, holnap valaki mással, holnapután meg tragédiába torkollik a dolog.