Valami készül Pécs főterén

2018. május 1. 10:26 2018. máj. 1. 10:26

Simon Wintermans, az ismert Pécsett élő holland, de nagyon is magyar szívű aktivista szervezi a soron következő kormányellenes demonstrációt, amelyet anyák napjára időzített. Most videón üzent a választások eredményével elégedetlen pécsieknek – valami nagyon készül vasárnap estére.

Simon Wintermans igazi demokrata, nem múlt el úgy pécsi demonstráció vagy jótékony célú civil megmozdulás, hogy ne vett volna részt rajta. Tőle kaptuk valószínűleg az elmúlt évtizedek legnagyobb pécsi tüntetésének legnagyobb hatású beszédét is.

Simon már akkor azt kérte a résztvevőktől: ne lankadjanak, mert akkor elsikkad a tiltakozás. Hogy elől járjon a jó példával, maga vállalta fel a soron következő demonstráció szervezését.

A megmozdulás a Kijózanodás napja nevet kapta, vasárnap este hatkor lesz Pécs főterén, a szervező a Facebook-eseménynél most videón üzent a pécsieknek.

Simon elmondta: anyák napján a város főterén egyebek mellett szó esik majd azokról a magyar anyákról, akik elveszítették a gyermeküket, mert azok külföldre költöztek, azaz egy az országot valóban sújtó migránsproblémáról.

Szó lesz a médiáról is, arról, hogy a túlnyomó részére hogyan tették rá a kezüket fideszes oligarchák és hogyan keltenek félelmet, hogy manipulálják az embereket.

Simon elmondta: kicsi ahhoz Pécs, hogy egymagában megoldja az ország problémáját. Ám ez helyben is probléma, a tüntetés szervezője példaként hozta a Pécsi Híreket, a Fidesz pécsi propagandaújságját, amelyet minden héten bedobnak a postaládába, de úgy, hogy azt az itt élők adóforintjaiból finanszírozzák.

Ami nagyon nincs jól.

A pécsi holland azt kérte: aki részt vesz a demonstráción, hozza el az újság minél több régi számát, mert szükség lesz rá. Hozzátette: ő csak krumplipucolásra használja, de ezt a számot most megtartja.

Amennyiben további részletek derülnek ki a vasárnapi tüntetésről, jelentkezünk. Mi ott leszünk.