Orbán végre rá fog érni az országra - és ez nem jelent jót

2018. május 4. 15:22 2018. máj. 4. 15:22

Orbán Viktor ismét megtartotta a Szabad Nép-félórát a Kossuth Rádión, sok minden más mellett arról is beszélt, a következő ciklusban a jelek szerint már semmi sem fogja eltéríteni az energiáit az ország irányításától. Minő örvendetes fejlemény.

Ha péntek, akkor a kevés számú kivételtől eltekintve a reggel nem is kezdődhet mással, mint a miniszterelnök Kossuth Rádión forgalmazott, a Szabad Nép-félórákat az orwelli Két Perc Gyűlöletet vegyítő rádióinterjújával.

Ez a péntek sem volt más ebből a szempontból, abból viszont igen, hogy Orbán most árulta el a kormánystruktúrát, bejelentett egy alá tartozó egységes hírszerzési központot, meg hát nyilván Soros, Soros, soros és Brüsszel, Brüsszel, brüsszel.

Orbán új terveiről bővebben itt lehet olvasni.

Az interjúban azt is kifejtette, hogy mit értett az alatt: eddig vezette, mostantól irányítani fogja a kormányt.

Mint kiderült, az eddigi kormányok alatt Orbánnak mindig valami mással kellett foglalkoznia, ami elvette a figyelmét.

1998-2002 között ilyen volt a Bokros-csomag - állította -, 2010-től kezdve pedig a 2008-as pénzügyi összeomlást kellett kiküszöbölnie, majd ugye kapóra jött az erőre kapó menekültválság, ami ellen hadba kellett szállni.

Most úgy látom, a következő időszakban nem lesz olyan fejlemény, ami elvonja az energiáimat a kormány irányításától

- magyarázta az interjúban.

És ez baj.

Ha csak visszagondolunk a harmadik Orbán-kormány (2014-18) indulási időszakára, egyből ott virít, mikor a Fidesz "hadat üzent" a norvégoknak, meg a Norvég Civil Alap alá tartozó magyar szervezeteknek. Volt ott minden, a rendőrség is elég szépen rá lett indítva a civilekre, aztán végül a nagy büdös semmi derült ki a történetből.

Most a Stop Soros-törvénycsomag van a terítéken újra, miután januárban a kétharmad hiánya miatt a Fidesz nem tudta átverni az egyes részeiben Rákosi-kort is idéző intézkedési csomagot, aminek az egyetlen értelme körülbelül az, hogyan szívassa meg a kormány a menekültekkel foglalkozó civileket. Most, hogy megint kétharmad van, a törvénycsomag úgy fog átmenni a Parlamenten, mint a sicc. Ami miatt külföldieket tilthatnak ki az országból, aki meg magyar, és arra vetemedik, hogy netán a menekülteket segítse, az meg nem juthat oda a határhoz.

"A migráció nem emberi jogi, hanem nemzetbiztonsági kérdés, ezért úgy kell eljárni, hogy aki migrációs kérdéssel akar foglalkozni, annak a nemzetbiztonságtól meg kell kapnia a hozzájárulást a tevékenységéhez. Az illegális bevándorlást támogató nem magyar állampolgároknak pedig ki fogják tenni a szűrét az országból"

- fogalmazott Orbán péntek reggel az interjúban.

A miniszterelnök arról is beszélt, hogy kereszténydemokráciát fognak építeni, nem liberális demokráciát.

Az Index cikke szerint ki is fejtette, hogy mit tekint kereszténydemokráciának:

"az emberi méltóság a legfontosabb, a hatalmi ágak el vannak választva, a szabadság feltétlen érték, a liberális ideológiát elvetik és a nemzet fontosságában hisznek, támogatják a családokat, küzdenek a teljes foglalkoztatásért, segély helyett munkát akarnak adni, fontosnak tartják a nők egyenjogúságát, és nem akarják, hogy erősödjön az antiszemitizmus."

Mondja ezt úgy, hogy három éve egy nyolcvan-pluszos magyar-amerikai állampolgárságú dúsgazdag zsidó bácsival rémisztgetnek úton-útfélen közpénzből (Emmanuel Goldstein tapsol az 1984-ből). Aki szerint itt figyelembe lesz véve 2018-22 között az emberi méltóság, a hatalmi ágak pedig szét lesznek választva, és fontos lesz a nők egyenjogúsága (egy női miniszter lesz az új kormányban amúgy), az vagy nem figyelt az előző nyolc évben, vagy tetszett neki, amit látott.

Orbán eddig tehát csak vezette az országot - láttuk is, hogy abból mi lett. Most, hogy már irányítani is rá fog érni, célszerű rákészülni az eddiginél is durvábban tolt folyamatos háborús kampányra mindenki ellen, aki nem úgy gondolkodik, mint a Fidesz/Orbán Viktor.